BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  GÜNCEL

Elbeyli: Sıfır noktasında endişeli bekleyiş

Kilis’in Elbeyli ilçesinde halk Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile IŞİD arasında, sınır hattında meydana gelen çatışmalar nedeniyle kaygılı.

Abone ol

Kilis’in Elbeyli ilçesinde halk Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile IŞİD arasında, sınır hattında meydana gelen çatışmalar nedeniyle kaygılı.

Birçok ilçe sakini, Türkiye’nin Elbeyli’den Suriye’ye girmesi durumunda can güvenliklerinin kalmayacağını düşünüyor.

Elbeyli sınırın sıfır noktasında.

3 bin nüfusu ve 24 köyü olan Elbeyli’de yaklaşık bin Suriyeli mülteci yaşıyor.

Elbeyli halkıyla sınırın diğer tarafında oturanların akrabalık ilişkileri var. Elbeyliler sınırda yaşananlarla ilgili olarak BBC Türkçe’ye konuştu.

Elbeylili Fayat Özkan, bazen geceleri kurşun seslerinden yatamadıklarını söylerken bir diğer Elbeylili esnaf Yasin Kaya da "Kurşun seslerini duyunca çok korktuk. İlçemiz bir anda hareketlendi. Türkiye acaba buradan Suriye’ye mi giriyor diye kaygılandık. Küçük çocuklarımıza evden çıkmamalarını söyledik" diyor.

Kaya şöyle devam ediyor:

"Türk askeri sınır hattında IŞİD mevzilerini vuruyor ama IŞİD de karşılık verirse? IŞİD buraya saldırabilir. Zaten burada hergün bir sürü yabancı insan var. IŞİD’in geçiş noktası Elbeyli. IŞİD, Elbeyli’de ne olup bittiğini çok iyi biliyor."

Turan Örden adlı Elbeylili ise şunları söylüyor:

"Burası kaçakçıların merkezi haline geldi. Buradan IŞİD üyeleri kaçak olarak Suriye’ye götürülüyor. Sınırdan insan, hayvan ve silah kaçakçılığı yapılıyor. Şimdi Türkiye’nin Suriye’ye gireceği konuşuluyor eğer böyle bir şey olursa sınır hattındakiler en çok zararı görür. Son birkaç gündür ilçemizde yoğun bir askeri hareketlilik yaşanıyor. Bu da bizi kaygılandırıyor."