BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Davutoğlu zirvesi bitti!

Türkiye'de son günlerde ardı ardına meydana gelen terör olayları nedeniyle devletin zirvesinde yoğun görüşme trafiği yaşanıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Tarabya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Davutoğlu saat 14.00 sıralarında Tarabya Köşkü'ne geldi. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.00'te de Davutoğlu ile birlikte Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i kabul edecek.

BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan katliam, ardından Ceylanpınar'da iki polisin evlerinde; Diyarbakır'da bir trafik polisinin görevi başında; son olarak da Astsubay Yalçın Nane'nin Suriye'den açılan ateşle şehit olmalarının ardından baş döndüren bir görüşme trafiği yaşanıyor.

Astsubay Nane’nin şehit edilmesinin ardından son 48 saatte yaşanan görüşme trafiği:

KUVVET KOMUTANLARI VE MÜSTEŞARLARLA YAPILDI

Türkiye’nin ilk kez IŞİD’i hedef alarak yaptığı Sınır ötesi operasyon kararı Başbakan Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz Perşembe günü saat 19.00 sularında toplanan Güvenlik Zirvesinde alındı. IŞİD ve PKK’ye yönelik sınır ötesi operasyonların değerlendirildiği toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katıldı. Toplantıda Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, brifing verdi. İncirlik Üssü’nün kullanımına ilişkin konuların da ele alındığı zirve toplantısı 2.5 saat sürdü.

HEM PKK HEM İŞİD VURULDU

Zirvede alınan karar çerçevesinde Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ ile Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütlerine ait hedefler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vuruldu. Hava harekatında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaraların; eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ’e ait hedeflerin ateş altına alındığı açıklandı.

22 İLDE BİNLERCE POLİSLE DEV OPERASYON

24 Temmuz Cuma günü ise Türkiye, 22 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve binlerce polisin katıldığı dev bir operasyona uyandı. Yine IŞİD ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri üyesi olduğu ileri sürülen ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda 590 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

CUMHURBAŞKANI, FİDAN GÖRÜŞMESİ

Terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Cuma namazı çıkışı Tarabya Köşkü'ne geçerken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın konvoyu da ona eşlik etti. Erdoğan ve Fidan aynı anda Köşk'e girdi. 14.45'tE başlayan görüşme, 1.5 saat sürdü. Erdoğan, Fidan'ın ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü kabul etti. Bir saat süren bu görüşmeden sonra da saat 18.00'de TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile bir araya geldi.

GECE YARISI İKİNCİ ZİRVE

Hem yurtiçi hem de yurtdışında operasyonlar sürerken, Başbakan Davutoğlu bu gece yarısı yeni bir güvenlik zirvesi topladı. 23 Temmuz’da yapılan zirvesinin üzerinden 30 saat geçmeden, bugün 02.20’de toplanan ikinci zirvede yurtiçi ve yurtdışı operasyonları yürütün birimlerin Başbakan Davutoğlu’na gelinen aşama ve sürecin bundan sonrasına ilişkin brifing verdikleri bildirildi.  Başbakanlıktan yapılan açıklamada yurtiçi ve yurtdışından yönelen terör tehditlerine karşı mücadelenin bundan sonra da ayrım yapılmaksızın süreceği vurgulandı.