BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.478,74
HABER /  GÜNCEL

Elazığ'da musluklardan çamur aktı

Elazığ'ın Sarayatik Mahallesi'ndeki evlerde şebeke suyunun çamurlu aktığını söyleyen vatandaşlar, yıllardar suyu kullanamadıklarını iddia etti.

Abone ol

Elazığ'ın Sarayatik Mahallesi sakinleri şehir içme suyu şebekesine bağlı evlerindeki musluklardan çakur aktığını ve suyu kullanamadıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Emrullah Tanhan, çamurlu su nedeniyle bulasık ve çamaşır makinilerinin bozulduğunu belirterek, defalarca iletmelerine rağmen belediyeden bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Tanhan, "Yıllardır çeşmelerimizden çamurlu su akıyor. . Bu ne zamana kadar devam edecek daha ne kadar sürecek ve ne zamana kadar içeceğiz ben de bilmiyorum. Bir zahmet yetkililer gelsinler bu sorunumuzla uğraşsınlar" dedi.

Ev hanımı Dilber Tanhan da, çamurlu sular nedeniyle evindeki çamaşır ve bulaşik makinesinin bozulduğunu belirterek, "Çamurlu suyu yemeğe, çayı kesinlikle kullanmıyoruz. Sürekli dışarıdan su almak zorunda kalıyoruz. Çamurlu suyla banyo yapıyoruz. O su döküldüğü zaman banyonun yerleri böyle kıpkırmızı kara bir çamurla kaplanıyor. Yüzümüzü yıkadığımız zaman bile böyle hep kum geliyor. O kumu yüzümüzde hissediyoruz, ağzımıza suyu alıp çalkalayamıyoruz" dedi.

Sarayatik mahallesi sakinleri yıllardır musluklarından çamurlu su aktığını ve temiz su kullanamadıklarını belirterek, belediyenin soruna çare bulmasını istedi.

Elazığ Belediyesi yetkilileri, su şebekesinin eski olması ve su deposunun kodunun düşük seviyede bulunan semtlerde de tortuların zaman zaman aktığını söyledi. Yetkililer, vatandaşlardan eskiyen su şebekesi tesisatlarını değiştirmelerini istedi