BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

El yapımı uçaklarla kıyasıya yarıştılar

Bir enerji içeceği markası tarafından düzenlenen el yapımı uçak ile en uzak noktaya uçma yarışması renkli görüntülere sahne oldu. <br/>7 me...

Abone ol

Bir enerji içeceği markası tarafından düzenlenen el yapımı uçak ile en uzak noktaya uçma yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
7 metrelik bir platform üzerinden Ottawa Nehri’ne doğru uçan uçaklar, 7500 dolarlık ödül için yarıştı. Yarışmayı 26 metre uçarak kazanan takım, büyük ödülün de sahibi oldu.
7 metrelik bir platform üzerinden Ottawa Nehri’ne doğru uçan el yapımı uçaklar en uzak noktaya uçarak 7500 dolarlık ödül için yarıştı. Yarışmayı 26 metre uçan “Sally’s Leap of Faith” takımı kazanırken grup büyük ödülün de sahibi oldu. 2. olan grup yarışmada 3000 dolar kazanırken 3. olan ekip ise 1500 dolarlık ödülün sahibi oldu. Yarış sonrası kupalarını alan Sally’s Leap of Faith takımı yarışmanın harika olduğunu dile getirerek gelecek yıl yarışmaya tekrardan katılacaklarını ifade etti. Eğlence amaçlı yarışmaya katıldıklarını da ifade eden grup üyeleri açıklamalarında, “Biz sadece uçan bir şey yapmak istedik ve bunu başardık” şeklinde konuştu.
İlk kez 1992 yılında Viyana’da yapılan Red Bull Flugtag yarışları her yıl dünyanın her yerinden katılan 100’den fazla yarışmacı ile gerçekleştiriliyor.
(İHA)