BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Asiye için Genelkurmay devreye girdi

Genelkurmay Başkanlığı, 21 Temmuz tarihinde Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Gümüşkavak köyü yaylasında kaybolan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, 21 Temmuz tarihinde Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Gümüşkavak köyü yaylasında kaybolan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger için S-70 tipi helikopter ve arama kurtarma timlerinin görevlendirilerek küçük kızın bulunduğunu bildirdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 21 Temmuz 2013 Cumartesi günü Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Gümüşkavak köyü yaylasında yaşayan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger isimli kız çocuğunun kaybolduğu belirtildi. 4 Yaşındaki Asiye’yi bulabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı’nca bir adet S-70 tipi helikopter ve arama kurtarma timlerinin bölgeye sevk edildiği bildirilirken, küçük kızın 2 gün sonra bulunduğu ve Ardahan Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“21 Temmuz 2013 Cumartesi günü Posof ilçesi Gümüşkavak köyü yaylasında Asiye Nur Dülger isimli 4 yaşındaki bir kız çocuğunun yaylada kaybolduğunun bildirilmesi üzerine arama kurtarma çalışmalarının icra edilebilmesi maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığı’nca bir adet S-70 tipi helikopter ve teşkil edilen arama kurtarma timleri derhal bölgeye sevk edilmiştir. Helikopter ve arama kurtarma timlerinin Ardahan ve Erzurum Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ve vatandaşlarla birlikte yaptıkları aramalar sonucunda küçük kız, 23 Temmuz 2013 Salı günü saat 10.00 sularında kaybolduğu noktanın 4 kilometre güneybatısında uyur vaziyette bulunmuş ve 112 Acil Müdahale ekiplerince ilk müdahalesi yapılarak, Ardahan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.”
(İHA)