BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  DÜNYA

El Nusra kaybettiği yerler için çatıştı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Rasulayn’da çatışmalar sabaha doğru yeniden başladı. Tanklar ve ağır silahlarla saldırıya ...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Rasulayn’da çatışmalar sabaha doğru yeniden başladı. Tanklar ve ağır silahlarla saldırıya geçen El Nusra’ya, PYD’ roketatarlarla karşılık verdi.
Gece saat 04.00’de başlayan çatışmalar, halen devam ediyor. Bir süredir PYD’nin kontrolünde olan ve Ceylanpınar sınır kapısına yakın olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Telhalef bölgesini yeniden ele geçirmek isteyen El Nusra, günün ışımasıyla birlikte saldırıya geçti.
Tanklar, havan topları ve ağır silahlarla PYD mevzilerine saldıran El Nusra’ya , PYD kuvvetlerince roketatarlarla karşılık verildi. Saatler süren çatışma sırasında Rasulayn’da PYD kuvvetlerinin bulunduğu Toprak Mahsulleri ofisi de isabet aldı.
Bu arada PYD üyelerinin telsize yansıyan konuşmalarında, tank konusunda arkadaşlarını uyardıkları ve imha edilmesini istedikleri gözlemlendi. Bölgedeki çatışmalar sürüyor.