BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  DÜNYA

El Kaide ve PKK ittifaka geçti

Irak'taki El Kaide ile PKK terör örgütlerinin liderleri arasında işbirliği görüşmeleri başladı. İki örgüt ittifak yaptı.

Abone ol

Irak'taki El Kaide ile PKK terör örgütlerinin liderleri arasında koordinasyon müzakereleri başladığı öne sürüldü.

Katar'da yayınlanan El Arab gazetesinin haberine göre Irak'taki El Kaide oluşumu Irak İslam Devleti ile PKK arasında "askeri koordinasyon ve işbirliği" görüşmelerine başlandı. El Kaide liderlerinden Şeyh Ebu Halil Bahadili gazetenin Bağdat muhabirine yaptığı açıklamada, muhtemel anlaşmanın ayrıntılarını anlattı.

SİLAH YARDIMI YAPACAK

El Arab'ın önceki günkü sayısında yer alan iddiaya göre PKK, El Kaide savaşçılarının Diyala, Musul ve Kerkük'te sığınmalarına yardımcı olacak, örgüte silah yardımında bulunacak. PKK ayrıca, örgütün Kuzey Irak'tan geçişini kolaylaştıracak. El Kaide ise bunun karşılığında PKK'ya istihbarat desteği verecek. El Kaide liderlerinden Şeyh Ebu Halil Bahadili, PKK ile müzakerelere başlamalarının bu örgütle aynı ideolojiye sahip oldukları anlamına gelmediğinin altını çizdi.

SALDIRIYI ÖRNEK GÖSTERDİ

İki örgüt arasındaki işbirliğinin sonuçlarının görülmeye başlandığını ifade eden Şeyh Bahadili, Süleymaniye Palas'ta pazartesi akşamı düzenlenen saldırıyı buna örnek gösterdi. Söz konusu saldırıda 2 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı. Kürdistan Cephesi adlı silahlı oluşum da geçtiğimiz günlerde Irak'taki El Kaide örgütüne katıldığını duyurmuştu. Cephe, özellikle peşmerge kontrol noktalarına düzenlenen saldırıları üstlenmişti.

(Bugün)