BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'El Kaide 80'i aşkın Fransız militanı eğitiyor'

Daily Telegraph, Pakistan'da El Kaide'nin 80 kadar Fransız vatandaşını eğitiyor olabileceği yolundaki iddialara dikkat çekiyor.

Abone ol

Fransa'nın Toulouse kentinde yedi kişiyi öldüren şüpheli Muhammed Merah'ın bulunduğu binaya yönelik operasyon sürerken Financial Times manşetinden Fransa'nın bu ülkede büyümüş bir kimsenin aşırılığa yönelmesi gerçeğiyle yüzleştiğini yazıyor.

El Kaide militanı olduğunu belirten Merah'ın bir süre Pakistan ve Afganistan'da kaldığı yolunda bilgiler bulunuyor.

Daily Telegraph gazetesi ise Pakistan'da El Kaide'nin 80 kadar Fransız vatandaşını eğitiyor olabileceğine dikkat çekiyor.

Gazete, haberi El Kaide bağlantılı ve Pakistan'da faaliyet gösteren Tehrik- i Taliban grubunun bir komutanına dayandırıyor. Kimliğini saklı tutan üst düzey bir komutanın gazeteye verdiği bilgiye göre bu kişiler Kuzey ve Güney Veziristan'da eğitiliyor.

İçlerinden beşi ise Ocak ayında bu bölgelerden ayrıldı.

Söz konusu komutan "zamanı geldiğinde sorumluluğu üstleneceğiz." derken Mehra isminde bir kişiyi eğitmediklerini ancak eğitim alan kişilerin farklı isimler kullanabildiklerini söylüyor.

Daily Telegraph, Pakistanlı yetkililerin de bu isimde bir kişinin ülkeyi ziyaret ettiğine dair bir veri bulunmadığını söylediklerini aktarıyor.