BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ekrem İmamoğlu İstanbul için konuştu 'Sonuç değişmeyecek'

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da devam eden oy sayımlarına ilişkin konuştu. Hesabın ortada olduğunu ifadeden eden İmamoğlu, itirazların neden Balıkesir'de Malazgirt'te kabul edilmediğini sordu ve İstanbul'da sonuçların değişmeyeceğini vurguladı

Abone ol

İSTANBUL'da kesin olmayan sonuçlara göre seçimde önde olan Ekrem İmamoğlu, geçersiz oy sayımına dair açıklamada bulundu. 

Oyların yeniden sayılması ile ilgili bir sorunları olmadıklarını vurgulayan İmamoğlu, itirazlarda çifte standar uygulandığını öne sürdü. Hesaplamanın ortada olduğunu kaydeden İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Matematik üzerinden konuşuyorum. Sayımla ilgili bir sorumuz yok. Ama hala milletin gözü önünde bir çifte standart var. Biz bunu anlatıyoruz. Soyut kavramlar üzerinden itiraz yapılıyor ancak farkın 3 oy olduğu Balıkesir,  Malazgirt, Yusufeli'nde neden itirazlar kabul edilmiyor.

Siz ister sağdan sola, ister soldan sağa saysınlar hiçbir şey değişmyecek. Başka şeylere girişim yapıyorlar. Bazı ilçelere başvuru yapmışlar. Kaybetmek bu kadar zor mu?

Ekrem İmamoğlu Fatih Camii'nde Cuma namazının çıkışı Fatih Sultan Mehmed Han ve Gazi Osman Paşa’nın türbelerini ziyaret etti.

'Onu da sayalım bunu da sayalım'
Teslim etmeyi bilin. Günü sonunda en fazla AK Partili hemşerilerimiz üzülüyorlar. Beni gören AK Parti'li kardeşlerim beni tebrik ediyorlar. Yanlış yapıyorlar nereye kadar! Şimdi başka tartışmalar ortaya koyuyorlar.. Onu da sayalım bunun da saylım.  Akıllarına geldikçe İstabul’da yeniden seçimi gündeme getiriyorlar

'Seçimi kaybettiklerini biliyorlar'
Bunun nedeni seçimi kaybettiklerini biliyorlar ama bunu kabul etmek istemiyorlar. Bu seçimde başarısızlığın sebebini araştırsalar hem kendilerine hem de memlekete daha hayırlı olur. Kim nerede yanlış yaptı hangi sözler yanlış söylendi.

Neticede Mevla neylerse güzel eyler.

Yüksek Seçim Kurulu da biz de verileri güncelliyoruz. Benim sosyal medya hesaplarimi takip edebilirler. Algı oluşturmaya çalışıyorlar hesap zaten ortada. Biz zaten yeniden sayılmaya başlandığında 20 binin altındaydık. Şu anda 18 bin oya inmiş durumda. 120 bin oyun sayımından elde edilen rakam bu."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kuran'ı öperek göreve başladı
Foto Galeri CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kuran'ı öperek göreve başladı Galeriye Gözat