BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Ekonomi Bakanlığı açıklama yaptı

Yabancı şirketlerin Taşınmaz Mülkiyeti ve Sınırlı Ayni Hak Edinimine İlişkin Yönetmelik yayımlandı.

Abone ol

Yabancı yatırımcıların Türkiye'de kurdukları veya iştirak ettikleri tüzel kişiliğe sahip şirketlerin ''Taşınmaz Mülkiyeti ve Sınırlı Ayni Hak Edinimine İlişkin Yönetmelik'' yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikle, 2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 36'ncı maddesi kapsamında yer alan şirketlerin ve bu şirketlerin Türkiye'deki iştiraklerinin, Türkiye'de taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinimine ve kullanımına ilişkin usul ve esaslarının düzenlemesi amaçlanıyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmeliğe göre, Türkiye'de taşınmaz mülkiyeti edinmek isteyen şirketler, taşınmazın bulunduğu yerdeki Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne başvuracak.

Valilik, taşınmaz edinimi başvurusunun yapılmasını müteakip 3 iş günü içinde, taşınmaza ilişkin tapu kayıt bilgileri ve koordinatlı çap örneğini Genelkurmay Başkanlığı veya yetkilendireceği komutanlıklara göndererek, taşınmazın askeri yasak bölge, askeri güvenlik bölgesi veya 2565 sayılı Kanunun 28'inci maddesi çerçevesinde belirlenen bölge içinde kalıp kalmadığını, 15 gün içinde bildirmesini talep edecek. 

Genelkurmay Başkanlığı, 15 gün içinde görüşünü bildirecek. Söz konusu sürede cevap verilmediği takdirde söz konusu taşınmazın belirtilen alanlar içerisinde olmadığına hükmedilerek işlem yapılacak.