BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sonuçları 27 Ağustos MEB-MTSAS sorgu ekranı

Ehliyet sonuçları açıklanıyor geri sayım başladı gözler meb.sonuc.gov.tr adresinde. 27 Ağustos'ta yapılan MEB sonuçlarının en geç 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ehliyet sonuçları 9 Eylül'e kadar internethaber'de...

Abone ol

Ehliyet sonuçları açıklanıyor gözler MEB-MTSAS sorgu ekranında. 27 Ağustos'ta yapılan ehliyet sonuçlarının en geç 10 gun içinde açıklanması tahmin ediliyor. Ehliyet sonuçlarının kurban bayramından önce yani en geç 9 Eylül Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları MEB ile aynı anda internethaber'de olacak...

 Peki ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak, geri sayım başladı. Ehliyet sonuçlarının en geç 10 gün içinde meb.sonuc.gov.tr adresinde erişime açıklamsı bekleniyor. Ehliyet sonuçları T.C kimlik numarası ile sorgulanacak.

Ehliyet sınav sonuçları adayların adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecek, sonuçları sadece online olarak sorgulanacak.

27 AĞUSTOS EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt genelinde bin 250 okul ve 22 bin 693 salonda 422 bin 315 kursiyerin katıldığı sınavlar, MTKS-3 ve MTSKS-4 birleştirilerek gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçlarının iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınav soruları ve sonuçları açıklandığı an aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Sınava giren stajyer sürücü adayları M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi alabilmek için ilk yardım, trafik, çevre, araç tekniği ve trafik adabı sorularını çözmek için ter döktüler.

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

MAHKEMEDEN EMSAL OLACAK EHLİYET KARARI

İzmir’de sigorta şirketinin, müşterisi Esengül G.’nin otomobiliyle çarpıp yaralanmasına neden olduğu ehliyetsiz motosiklet sürücüsü Abdül A.’dan istediği zarar tazminatı için İl Hakem Heyeti’nden emsal karar çıktı. Hakem heyeti, Abdül A.’nın kazada kusuru bulunmadığını, bu nedenle de, ehliyetsiz olmasının kazada kusur sayılamayacağına hükmederek tazminat istemini reddetti.