BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınav tarihleri 2017'nin son ehliyet sınavı ne zaman?

Ehliyet sınav tarihleri güncel takvim belli oldu. 2017'nin son ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet sınavı 2017 Kasım ayında mı yoksa Aralık ayında mı? Ehliyet sınavı 2017 son bilgiler internethaber'de.

Abone ol

2017'nin son günlerine yaklaştıkça ehliyet sınav tarihleri merak edilmeye başlandı. Özellikle bir önceki sınavdan 70 altı alan adaylar ehliyet sınavını merak ediyor. Yeniden ve ilk kez sınava girecek olan adaylar için ehliyet sınav tarihi internethaber'de.

Ehliyet sınavında artık yeni düzenlemeyle birlikte 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavından da geçen adaylar 2 yıl boyunca kullanabileceği stajyer ehliyete kavuşacak. Ama adayların öncelikle ehliyet yazılı sınavına girmesi gerekiyor. Peki 2017'nin son ehliyet sınavı ne zaman?

EHLİYET 2017 SON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ehliyet sınavı, 23 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Sınav sonuçları, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adayların sınavlarda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan alması gerekiyor. 70 puana ulaşamayan adaylar başarısız sayılacak. Yapılan son düzenleme ile sınav uygulaması, sürücü kursları ile ilgili bazı değişiklikler yapıldı. 

2017 son ehliyet sınavı 23 Aralık tarihinde yapılacak. Sınava giren adayların sonuçları ise 4 Ocak tarihinde belli olacak.

EHLİYET SINAVINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Motorlu taşıt sürücüleri kursu yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre; kursta başarısız olan adaylar 45 gün içinde 3 defa daha ön sınava girebilecek. Sınavın süresi 35 dakikanın altına düşemeyecek. 
Lise ve dengi okullar, yüksekokul, üniversitelerde zorunlu ilk yardım ve araç tekniği, trafik ve çevre derslerinden başarılı olduklarını belgeleyenler; bu dersler için eğitime girmeyebilecek. Sadece sınava girebilecek. B sınıfı ehliyet için sınava giren adaylardan başarısız olanların oranı yüzde 55 ve üstünde olursa, kurs hakkında işlem yapılabilecek. Değerlendirilen adayların sayısı 10’un altında ise bu işlem yapılmayacak. 

Sürücü kurslarının açılması ile ilgili alınan karara göre de;
30 bin ve 50 bin arasında olan yerlerde 3,
20 bin ve 30 bin olan yerlerde 2,
10 bin ve 20 bin olan yerlerde ise sadece 1 tane sürücü kursunun açılmasına izin verilecek. 10 binin altında nüfusa sahip olan yerlerde sürücü kursu açılmayacak.