BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Egosuyla evlenenler

Kitapçıda çalışan birinin kültürüne sahip olamazsın sen. Ayakkabı mağazasında çalışan birinin ayakkabının inceliklerini bildiği kadar bilemezsin.

Eminim.

Herkes kadar önemli bir iş yapıyorsun sen de. Hepimiz önemli işler yapıyoruz. Mağazada satış danışmanı olan biri de önemli bir iş yapıyor, kitapçıda çalışan biri de.

Senin hostes olman müthiş bir başarı değil. Mevcut fiziki özelliklere sahipsen e bir de biraz da yabancı dilin varsa yeterli zaten. Hayır şuursuz da konuşmuyorum, zamanında aynı teklifi almış biri olarak söylüyorum. Benim kulaklarımda hassasiyet olduğundan kabul etmedim. Metroda bile basınçtan ağrıyan kulaklarıma bu işkenceyi yapamazdım. Ha çok da hevesli değildim zaten, o ayrı.

Sorarım sana sevgili hostes kız. Hayatın boyunca ne kadar ezildin ve değer yargıların ne kadar örselendi ki daha tanışmanın ilk dakikalarında hostes olduğunu belirtme ihtiyacı duyuyorsun? Sen o hostes algısının yabancı filmler yüzünden olduğunu bilmiyor musun? Kendini neden aşırı seçilmiş insan ve sanki dünyanın en önemli işini sen yapıyormuşsun gibi davranıyorsun?

Kitapçıda çalışan birinin kültürüne sahip olamazsın sen. Ayakkabı mağazasında çalışan birinin ayakkabının inceliklerini bildiği kadar bilemezsin. Hayır hayır işini aşağılamıyorum, sadece kendini müthiş özel hissetmeni kendine sakla ve insanlara aşağılayarak bakmaktan vazgeç diye diyorum.

Sana üzülüyorum. Seninle değil egonla tanıştığım için.

Kendimi hümanist zannederdim, değilmişim.

Teşekkürler.

Egonla mutlu günler.

Not: Hostes örneği başıma geldiğinden yazdım. Bu yazı; insan olmakla değil, yaptığı işle ilgili saygı duymayı bekleyen tüm dallamalara ithaf edilmiştir.