BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  GÜNCEL

Eğitime bir boykot da Alevilerden

Eğitimde boykot tartışmaları bitmiyor. Anadilde eğitim tartışmasından sonra bu kez Aleviler boykota hazırlanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Yeni eğitim yılına BDP'nin Kürtçe eğitim talebi kapsamında boykot tartışmalarıyla giren okullarda yeni bir boykot hazırlığı var. Bu kez eleştiri konusu olan zorunlu din dersi. Boykot hazırlığı yapanlar da Alevi örgütleri.

AİHM ve Danıştay'ın zorunlu din dersinin insah hakları ihlali olduğuyla ilgili kararlara rağmen bir gelişme olmadığını savunan Aleviler 9 Ekim günü Kızılay meydanında zorunlu din dersine karşı bir günlük oturma eylemi gerçekleştirecek.

Aleviler seslerinin hükümet tarafından duyulmaması durumunda ise din derslerinin boykotunu gündeme getirecek.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, zorunlu din dersinin kaldırılması talebiyle yapacakları protesto gösterisinde hükümetin seslerini duymaması durumunda farklı eylemlerin de gündeme gelebileceğini söyledi.

Bülbül bu eylemlerin ne olacağı sorusuna, "Veliler okul idaresine öğrencinin zorunlu din dersine girmemesi için dilekçe verebilir. Sonrasında yargı süreci işletilir. Bu noktada kazanılmış pek çok da dava var. Ayrıca siyasetçiler adım atmazsa din derslerine boykot da söz konusu olabilir. Bunların hepsini Cumartesi günü yapacağımız eylemde tartışacağız" dedi.

Bülbül zorunlu din dersinin kaldırılıp yerine seçmeli ders konulmasını istedi.