BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polisten zehir tacirlerine şafak baskını

Konya polisinin, zehir ticareti yapılan evlere düzenlediği operasyonda, 20 kişinin yakalandığı bildirildi.

Abone ol

Polisin uyuşturucu ticareti yapıldığı iddia edilen evlere düzenlediği operasyonda çoğu kadın 20 kişi gözaltına alındı.

Kadın ve çocukların kullanılarak uyuşturucu pazarlandığı belirlenen operasyonda çok miktarda esrar, eroin ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, başka illerden Konya'ya uyuşturucu getirerek pazarlayan şebekeyi tespit ederek 6 ay süren bir çalışma yaptı. Çalışmada erkeklerin genelde kadınları ve çocukları kullanarak uyuşturucu pazarladığını belirleyen polis, bugün sabah saatlerinde Özel Harekat Polisi'nin de desteğiyle merkez Karatay ilçesinde bulunan Yeni Mahalle'ye girdi.

Özel Harekat Polisi'nin kapıları kırdığı, evlerin önündeki köpeklerin uyuşturulduğu şafak baskınında çoğu kadın ve çocuk 20 kişi gözaltına alındı. Evlerde narkotik köpekleriyle yapılan aramada ise çok miktarda satışa hazır esrar, eroin ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan 20 şüpheli, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek KOM'a götürüldü. Şüphelilerden bir kadının kucağında 6 aylık bebeğiyle gelmesi dikkat çekti.