BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğitimcilerin Avrupa'da yenilik arayışı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde kaliteyi artırmak için Avrupa'ya açılıyor. 18 kişilik ekip farklı ülkelerde 'eğitimde yeni yönelim' arayacak.

Abone ol

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü projeler ekibi tarafından hazırlanan "Eğitimde Yeni Yönelimler" projesi çerçevesinde, 18 kişilik ekip, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gidecek.

Üç grup halinde planlanan ekiplerin ikisi 8-15 Mart tarihleri arasında İspanya ve İtalya'ya, diğer ekip ise 5 -12 Nisan tarihleri arasında Fransa'ya gidecek. Proje çerçevesinde yapılacak seyahat öncesi hazırlık toplantısı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülük ettiği projenin ortakları arasında Kal-Der'in yanı sıra, Hürriyet ve Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek liseleri de bulunuyor.

24 bin Euro bütçeli proje kapsamında, ilgili kurumlarda görevli yetkililer ile öğretmenlerin İspanya, İtalya ve Fransa'da eğitim çalışmalarına katılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Proje ekiplerimiz her iki ülkede de, 8 gün süreyle çeşitli araştırmalar yapacaklar. Arkadaşlarımız, problem çözme tekniklerini kullanarak, Avrupa çapında okulların performansını ölçebilecek. Karne verilirse ve kurumların performansı, bu karneyle ölçülecekse, hangi performans kriterlerinin olmasıyla ilgili problem çözme tekniklerini kullanarak, uygulamalı çalışmalar da yapacaklar." dedi.

Proje kapsamında, kendisinin de ilgili şube müdürleri ile birlikte 5 Nisan'da Fransa'ya gideceğini belirten Gülsar, üç ülkede yapılacak çalışmaların birleştirilerek elde edilen verilerin Avrupa Komisyonu ile Ulusal Ajansa ve Milli Eğitim Bakanlığına öneri şeklinde sunulacağını sözlerine ekledi.