BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  DÜNYA

Eğer ölürsem bunun arkasında ABD vardır CIA vardır

Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin, "Eğer ölürsem, bunun arkasında ABD vardır. CIA vardır" sözlerine Washington tepki gösterdi.

Abone ol

ABD'nin Manila Büyükelçisi Sung Kim, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'ın Filipinler'de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yönetimini devirmek için sözde istikrarsızlaştırma komplosu kurduğuna ilişkin iddiaları reddetti.

"GMA News"e göre, Kim, bir medya forumunda yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2016'daki seçimi büyük çoğunlukla kazanan Duterte'nin Filipinler'in yakın müttefiki olan ABD'nin saygısını kazandığını belirterek, "Devlet Başkanı Duterte, etkileyici bir seçim sonucu kazandı. Seçim sonuçlarına saygı duyuyoruz ve yönetimiyle de çok iyi çalışıyoruz" dedi.

Kim, CIA'in Filipinler yönetimine zarar verme gibi bir çabasının kesinlikle olmadığını vurguladı.

Duterte, geçen günlerde katıldığı bir açılışta yaptığı konuşmada CIA'yı suikast planı yapmakla suçlamıştı. Duterte, "Eğer ölürsem, bunun arkasında Amerika vardır. CIA vardır" ifadelerini kullanmıştı.

BİZE PASPAS MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ
Filipinler Devlet Başkanı Duterte, daha önce de başkanlık koltuğundaki 100. gününde yaptığı konuşmada, ABD yönetimine meydan okuyarak “Bize paspas muamelesi yapamazsınız. Aksi halde buna pişman olursunuz” demişti.

Duterte ABD yönetiminin kendisine yönelik eleştirilerine karşılık vermeyi sürdürmüştü. Konuşmasında “Söylediklerinize dikkat edin. Aksi halde Filipinler’i kaybedersiniz” ifadesini kullanan Duterte, ABD’nin Filipinler'in uyuşturucu çeteleri ve kullanıcılarına karşı uyguladığı politikayı eleştirmesi yerine BM’deki büyükelçisi vasıtasıyla soruşturma açmasını söylemişti.

CIA'e yönelik açıklamalarda da bulunan Duterte, “Beni CIA vasıtasıyla devirmek mi istiyorsunuz? Cesaretiniz varsa deneyin. Şerefimi, yaşamımı ve başkanlığımı hiçe saymış biriyim. Başıma ne gelirse gelsin kaderden başka bir şey değildir. Eğer devrileceksem, bu da başkanlığımın bir parçasıdır" şeklinde konuşmuştu.