BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eğer darbe doğruysa intihar edecek

Balyoz Planı, davasının tutuklu sanığı Tümgeneral Ahmet Yavuz iddiaları reddetti!

Abone ol

''Balyoz Planı'' davasında tutuklu olan tümgeneraller Hasan Fehmi Canan, Salim Erkal Bektaş ve Ahmet Yavuz ile Albay Ahmet Küçükşahin, emekli albaylar Ahmet Şentürk ve Erdal Akyazan savunma yaptı. Duruşmada, tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmezken, Tümgeneral Ahmet Yavuz "eğer yazılanlar doğru ve bende darbeciysem boğazdan kendimi atarım" diye konuştu.


İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, dünkü duruşmada emekli Yüzbaşı Mehmet Ulutaş'ın, ''Gözümüzün içine baka baka bizim burada olduğumuzu bilen komutanlar bunu devam ettiriyor, çıksınlar açıklama yapsınlar''' söyleminde bulunduğunu ifade etti. Fırtına, ''Ben bu hususu kabul etmiyorum. Bunu savunmamda da beyan ettim. Eğer kastettiği kişi bensem bunun gereğini yapalım. Değilsem ifadesini değiştirsin, bu kayıtlara geçsin'' diye konuştu.

Ulutaş da Çetin Doğan, Cengiz Köylü ve diğer sanıkların CD ve belgelerin sahte olduğuna dair açıklamalarda bulunduğunu belirterek, ''Basından öğrendiğimiz kadarıyla bir polis müdürü askeri savcılığa gidip 3-4 saat ifade veriyor. Beyanında bunlardan bahsediyor. Genelkurmay niye bu duruma açıklama yapmıyor? Dün söylediklerime bunun dışında bir kanaat yüklenmemesi kanaatindeyim'' dedi.

''12 EYLÜL'DE DAYAK YEDİM''

Tutuklu sanıklardan Tümgeneral Ahmet Yavuz da ''Balyoz Planı'' belgelerinin sahte olduğunu öne sürerek, ''Eğer Balyoz Planı gerçek ve ben de parçasıysam kendimi bir balyoza bağlayıp boğazın serin sularına atlayacağıma söz veriyorum. Bu gerçekler ortaya çıktığında bunları hazırlayanlar özür dileme zahmetini gösterecekler mi'' diye konuştu.
Yavuz'un oğlu ve avukatı Selim Yavuz da bir evlat olarak savunma görevini yaptığını belirterek, ''(Komplocular) Onların da çocuklarını hukuk fakültelerine göndermelerini tavsiye ederim. Onlarla hesaplaşırken avukata ihtiyaçları olacak'' dedi.

Duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Albay Ahmet Küçükşahin de ''İddianameyi kokluyorum, namertlik, sahtekarlık kokuyor. İnanmayan varsa koklasın. Burunları tıkalı değilse bu kokuyu alacaklardır'' diye konuştu.

Sanıklardan Erdal Akyazan da kızgın ve kırgın olduğunu, ancak küskün olmadığını belirterek, ''(Bunları yapan çete) dedik, sustunuz. Ben 12 Eylül'de sürüldüm. Gözlerim bağlı, ellerim sandalyeye kelepçeli sopa yiye yiye sorgulandım. Bana '12 Eylül'ü taklit edip, o darbelerden kopya çekip, sen de darbe yapacakmışsın, 11 Eylül'de neredeydin', dediler. Ben darbeye karşı çıktığım için sorguda dayak yiyordum. 12 Eylül'de oradaydım, ancak Kenan Evren 13 Eylül'de Atatürk'ün koltuğuna otururken siz neredeydiniz'' diyerek, beraatını istedi.