BIST 10.605
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.483,95
HABER /  SPOR

Ege Dostluk Kupası Altayın

İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 41. TSYD Ege Dostluk Kupası'nı Karşıyaka'yı 4-3 yenen Altay kazandı.

Abone ol

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 41. TSYD Ege Dostluk Kupası'nı normal süresi 0-0 biten karşılaşmada, penaltı atışları sonucunda Karşıyaka'yı 4-3 yenen Altay kazandı.

Müsabakaya daha hızlı başlayan Altay, ilk dakikalarda hücumda biraz daha etkili gözükmesine rağmen, net bir gol pozisyonu bulamadı. Daha sonra oyunu dengeleyen Karşıyaka'nın da çabaları bir sonuç vermeyince ilk yarı golsüz tamamlandı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Abdülkadir'in müdahalesi ile yerde kalan Serkan, kaburgasında çatlak olması ihtimaline karşı ambulansla hastaneye götürüldü.

İkinci yarının ilk dakikalarında da her iki takım gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Sık sık yapılan faullerle duran oyunda iki takım da etkisiz bir oyun ortaya koydu.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 tamamlanınca, penaltı atışlarına geçildi.

Altay'da Ercan, Yüksel, Alp, Musa Sinan penaltı atışlarını gole çevirirken, Serkan atıştan faydalanamadı. Karşıyaka'da ise Okan, Timuçin, Kıvanç penaltı atışları başarılı olurken Serdar ve Fuat'ın vuruşlarında gol olmadı.

Penaltı atışları sonucunda rakibini 4-3 mağlup eden Altay, 41. TSYD Ege Dostluk Kupası'nın sahibi oldu.

ALTAY'DA 17. KUPA SEVİNCİ

41. TSYD Ege Dostluk Kupası finalinde Karşıyaka'yı penaltı atışları sonucunda mağlup eden Altay, bu kupayı 17. kez kazandı. En son kupayı 2006'da müzesine götüren siyah beyazlı takım, kupada son 10 yılda oynadığı 7 finalin beşini kazanmış oldu.

2003'te Karşıyaka ile oynadığı final karşılaşmasında da rakibini mağlup eden Altay, kupasını İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu'nun elinden aldı.

Siyah-beyazlı oyuncular, kupa sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Finalde Altay'a mağlup olan ve 1996'dan beri TSYD Kupası'nı kazanamayan Karşıyakalı taraftarlar da oyuncularını tribüne çağırarak onlara destek verdi.

Turnuvada ikinci olan Karşıyaka'ya kupasını Gençlik ve Spor İzmir İl Müdür Vekili Bedreddin Cevheri, üçüncü olan Bucaspor'un kupasını ise TSYD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Okumuş verdi.

Turnuvanın son gününü 3 bin 543 biletli seyirci takip ederken, hasılat da 17 bin 715 TL oldu.

Stat: Atatürk

Hakemler: Ferhan Kestanlıoğlu xx, Ahmet Şimşek xx, İbrahim Bozbey xx

Altay: Kılıçarslan xxxx, Yüksel xx, Mehmet Budak xx, Onur xx, Ercan xx, Okan x (Dk. 73 Cenk x), Levent xx (Dk. 52 Serkan x), Musa Çağıran xx, Mehmet Sak xx (Dk. 55 Musa Sinan x), Abdülkadir xx, Burak x (Dk. 87 Alp ?)

Karşıyaka: Necati xx, Ayhan xx, Ufuk xx, Fuat xx, Serkan xx (Dk. 46 Burak x), Eser x (Dk. 40 Timuçin x), Kıvanç xx, Taha xx, Tisdell x (Dk. 46 Serdar x), Güney x (Dk. 53 Emrah x), Okan x

Sarı Kartlar: Dk. 42 Okan, Dk. 66 Ufuk (Karşıyaka)