BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  GÜNCEL

Efsanevi futbolcu Cantona, Sarkozy'e rakip olmak istiyor

Ünlü futbolcu, 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için belediye başkanlarından destek istedi. Cantona'nın adaylık için 500 başkanın imzasına ihtiyacı var.

Abone ol

Eski Manchester United yıldızı, ünlü Fransız futbolcu Eric Cantona siyasete soyundu.

Cantona, Fransa'da 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istediğini açıkladı.

Liberation gazetesine göre, 45 yaşındaki Cantona, belediye başkanlarına mektup yazarak adaylığı için destek istedi. Ünlü futbolcunun aday olabilmesi için Şubat sonuna kadar 500 belediye başkanının imzasına ihtiyacı var.

Aday olabilmesi halinde şimdiki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye karşı yarışacak olan Cantona hedefinin Elysee Sarayı olmadığını, "unutulmuş" yoksul ailelerin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi.

Sportif ve artistik başarılarına gönderme yapan Cantona, farklı davalara öncülük edebilecekken konut sorununu öne çıkarmayı yeğlediğini belirtti, "Çünkü bu çok büyük bir sorun ve 10 milyon insanı etkiliyor" dedi.

Abbe-Pierre Foundation adlı bir konut vakfının hamisi olan Cantona, seçimlerin bu konuya dikkat çekmek için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.

Abbe-Pierre Vakfı Eylül ayında konut sorununun çözümü için bir kampanya başlatarak 100 bin imza toplamıştı.

1990'larda Manchester United'da oynarken "Kral Eric" lakabıyla anılan Cantona, felsefi çıkışlarıyla da ünlendi.

Cantona'nun 1995'te bir taraftara saldırmak suçundan hüküm giydikten sonraki "Martılar, balıkçı teknesini kendilerine sardalya atılacağını sandıkları için takip eder sözü" büyük ilgi gördü.

1997'de futbolu bırakan Eric Cantona, daha sonra Ken Loach'un "Looking for Cantona" filminde oynadı.

Cantona 2010'da mali kriz sonrasında bankaları cezalandırmak için tüm Fransızları bankalardaki paralarını çekmeye çağırdı.

Daha sonra Cantona'nın oyuncu karısının bir banka reklamında oynadığı ortaya çıktı.