BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Efsana futbolcu teknik direktör oldu

Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Faruk Yiğit, Yalovaspor Teknik Direktörlüğü’ne getirildi. Yalovaspor’u yine eski başarılı günlerine t...

Abone ol

Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Faruk Yiğit, Yalovaspor Teknik Direktörlüğü’ne getirildi. Yalovaspor’u yine eski başarılı günlerine taşımayı hedefleyen Yiğit’e, Beşiktaşlı Tuğrul Şener de destek verecek.
Son günlerde zor günler geçiren Yalovaspor, iki önemli teknik adamla eski günlerine dönmeye çalışıyor. Fenerbahçe’de oynadığı yıllarda fırtına gibi esen Faruk Yiğit, bir dönem oynadığı Yalovaspor’dan gelen teklifi geri çevirmeyerek takımın yeni teknik direktörü oldu. Yalovaspor’dan gelen çağrıya kayıtsız kalamayacağını belirten Yiğit, "Yalovaspor’dan bize gel denildiğinde gelmek zorundayız. Çünkü biz Yalovaspor’da yetiştik. Eğer bu ülkede milli takımda ve Fenerbahçe’de oynadıysak bu Yalovaspor’un sayesinde olmuştur. Eğer ben Faruk Yiğit olduysam bunda Yalovaspor’da geçirdiğim yılların katkısı büyüktür. Tek hedefimiz var; Yalovaspor’u en iyi yerlere getirmek. Çünkü Yalovaspor’un buralardan kurtulması lazım. Bunun için de ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. İyi bir ekip kurduk. Yeni gelen ağabeylerim Tuğrul Şener ve Hidayet Öztekin ile başarı için çalışacağız. Yalovaspor’da mazisi olan, bir yerlere gelmiş eski futbolcularız. Elimizden gelen gayreti Yalovaspor için sarf edeceğiz" dedi.
Yiğit, ilk yarıdaki son 4 karşılaşmada toplayabildikleri kadar puan hedeflediklerini vurgulayarak, "Devre arasında yapacağımız takviyelerle Yalovaspor’un gerçek gücünü göstereceğiz. Daha önce 2011-2012 sezonunda göreve gelmiştim. 7 haftalık süreçte takımın başında kaldım. Sıkıntılar üst noktaya geldi. Yönetimin bırakması sonrasında gelişen süreçte görevimi bıraktım. Çünkü Yalovaspor’a zarar vermek istemedim ve gelecek yönetimin önünü açtım. Yeniden göreve geldim. Tarihi başarılarla dolu olan bu kulübe Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmek yakışmıyor. Yalovaspor’un yeniden parlak günlerine dönmesi lazım" diye konuştu.
Bir dönem Orhangazispor’u da çalıştıran Faruk Yiğit’e Beşiktaşlı eski futbolcu Tuğrul Şener de yardımcı olacak.
(İHA)