BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakımsız evlere Putin ayarı

Rusya’nın Suzdal şehrinde bakımsız ve harabe evlerin yola bakan tarafları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyareti öncesinde “sahte ...

Abone ol

Rusya’nın Suzdal şehrinde bakımsız ve harabe evlerin yola bakan tarafları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyareti öncesinde “sahte cephe” ile kaplandı.
Plastik dekorlar aracılığıyla binalara uzaktan bakıldığında yeni boyanmış gibi duran duvarlar, pervazında saksı olan pencerelerle yeni ev görünümü kazandırıldı. “Potemkin köyü” teriminin doğum yeri olan Rusya’da yerel idarecilerin yaptığı bu kurnazlığı, Suzdal’da yaşayan bir gazeteci ortaya çıkardı ve evlerin fotoğraflarını bloğuna koydu. Suzdallı yetkililerin kenti Putin’e daha güzel gösterme çabaları ise sonuçsuz kaldı. Kasım ayının başında bir konferans için şehre gelecek olan Putin, ziyaretini iptal etti.
18. yüzyılda Çariçe Katerina’nın beraberindeki yabancı elçilerle güney Ukrayna’da savaştan zarar gören yerleri ziyareti öncesi ünlü devlet adamlarından Grigori Potemkin, Çariçe’ye yaranmak için yıkık dökük evlerin dış cephelerini panolarla giydirerek yeni görünümü kazandırmıştı. O zamandan beri dışarıdan bakıldığında olduğundan daha iyi gösterilmeye çalışılan yapılar için “Potemkin köyü” terimi kullanılıyor.
(İHA)