BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

Efes, alkolsüz içecek pazarında

Ülkemizde ilk kez üretilen ve serinletici tadı ile hem gündüz, hem gece tercih edilecek, yepyeni içecek RITMIX ile içecek sektöründe yeni bir dönem başlıyor.

Abone ol

Anadolu Efes, meyve aromalı yeni içeceği RITMIX ile alkolsüz içecek pazarına giriyor. Ülkemizde ilk kez üretilen ve serinletici tadı ile hem gündüz, hem gece tercih edilecek, yepyeni içecek RITMIX ile içecek sektöründe yeni bir dönem başlıyor.

Meyve aromalı içecek RITMIX, 25 cl, 12 ay raf ömrüne sahip, renkli, uzun boyunlu cam şişe ambalajı ile, limon ve ananas aromalı olmak üzere bugünden itibaren 1 milyon TL fiyatla, ülke çapındaki satış noktalarında tüketicisi ile buluşuyor.

Pazar ve tüketici ihtiyaçlarını sürekli olarak yaptırdığı araştırmalar ile yakından takip eden Anadolu Efes, RITMIX'de malt üretim uzmanlığını ve tecrübesini kullanarak yeni bir içecek kategorisi yaratıyor. Tamamen doğal hammaddelerden, boya kullanılmadan ve B vitamini açısından zengin malttan üretilen alkolsüz, meyve aromalı içecek RITMIX, Türk içecek sektöründe bir ilk olduğu gibi, sağlıklı içecekleri tercih edenlerin de ilk tercihi olmayı hedefliyor.

RITMIX'in pazara sunulması nedeniyle 6 Eylül 2004 tarihinde, Maslak Venue'de düzenlenen partide Efes İçecek Grubu Başkanı Muhtar Kent, Efes Türkiye Bira Grubu (TBG) Genel Direktörü Serdar Bölükbaşı, Efes TBG Pazarlama Direktörü Yüksel Gökbulut ve Efes Yeni Ürünler Pazarlama Müdürü Hilal Merter yeni ürünlerini tanıttı. Efes İçecek Grubu Başkanı Muhtar Kent, "Dünya çapında, uluslararası Türk markasını yaratan, Türkiye başta olmak üzere, Rusya ve çevre ülkelerdeki pazar liderliği ile sürekli başarı öyküleri yazan Efes, alkolsüz meyve aromalı içeceği ile de sektöre renk getirecek" dedi.

Efes TBG Genel Direktörü Serdar Bölükbaşı yaptığı konuşmada "Türkiye bira sektörünün pazar payı olduğu kadar, ürün geliştirme ve yenilikler açısından da lideri olan Anadolu Efes'in, ülkemizde ilk kez üretilen malt içeceğini tüketiciye yeni bir alternatif olarak sunmayı görev olarak benimsediğini vurguladı. Bölükbaşı, "Kurum olarak benimsediğimiz yenilikçi ve lider değerlerimiz, başarıya odaklanmış çalışma prensibimizi RITMIX ile alkolsüz içecek pazarında da sürdürmeyi ve pazarı büyütmeyi hedefliyoruz." dedi.

2 yıllık ar-ge çalışmaları sonunda yaratıldığına ve pazara sunulmadan 1000'den fazla tüketici tarafından denenerek onay aldığına dikkat çeken Efes TBG Pazarlama Direktörü Yüksel Gökbulut; RITMIX'in yeniliklere açık tüketiciler ve gençler tarafından büyük ilgi göreceğini ve beğenileceğini belirtti. Gökbulut, ayrıca RITMIX'in şaşırtıcı aktiviteleri ve ilginç reklam kampanyaları ile tüketicinin dikkatini çekeceğini vurguladı.

RITMIX'in ürün özellikleri ve tanıtım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yeni Ürünler Pazarlama Müdürü Hilal Merter, "İçecek sektörüne getirdiği yeniliği iletişim kampanyasında kullandığı "açık mısın?" sloganıyla vurgulayan RITMIX, tüketicileri yeni bir tadı denemeye, görmeye, paylaşmaya, özetle hayata açık olmaya çağırıyor. "Açık mısın?" sloganıyla farklılığı ve yeniliği vurgulayan RITMIX, şaşırtıcı ve eğlenceli bir TV reklam kampanyasıyla da pazara çıktığı günden itibaren tüketicileri şaşırtmaya başlayacak" dedi. Merter ayrıca, hayatın canlı ritmini hissetmek isteyenlere farklı ve serinletici bir tat sunan RITMIX'in müzik ritmini, UV baskılı ekolizer efektleriyle, gümüş yaldızlı, twist-off (çevir-aç) kapaklı, uzun boyunlu sleeve ambalajının üzerine yansıttığını ve İngiltere'de üretilen bu ambalajın tüketiciler tarafından çok beğenileceğinden emin olduğunu belirtti.