BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,14
ALTIN 2.466,61
HABER /  GÜNCEL

Edirnede sürpriz gözaltı

Edirne güne şok bir gözaltı ile uyandı. Kentin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gözaltında. İddialar hayli ağır..

Abone ol

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak, organize suç örgütü kurmak suçlaması ile gözaltına alındı. Sedefçi’nin makamında ve evinde polis arama yapıyor. 

Başkan Sedefçi’nin Edirne içme suyunun özelleştirilmesi ve yeni yapılan belediye sarayı ihalelerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi.

‘Arasta’ isimli operasyonla gözaltına alınan Sedefçi’nin Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınıyor. Belediye Başkanı’nın makamında ve evinde polis arama yapıyor.

7 ilde birden düzenlenen operasyonda Başkan Sedefçi ile birlikte gözaltına alınan 4 kişi daha bulunuyor. Operasyonda 20’nin üzerinde kişinin gözaltına alınması bekleniyor.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Sedefçi, ihalelerin araştırılması için savcılığa dilekçe verdiğini açıklamıştı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi 1989 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde ilk kez, 1994 yılında da ikinci kez Edirne Belediye Başkanı seçilmişti. 1999 yılındaki seçimi kaybeden Hamdi Sedefçi, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde CHP’den 3. kez belediye başkanı olmuştu.