BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Edirne Valisi abarttı! Otoyolda namaz

EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin Suriyeli mülteciler açıklamasının ardından yeni bir olayla gündemde. Vali bu kez otoyolu kapatan mültecilerle namaz kıldı.

Abone ol

EDİRNE Almanya'nın 1 milyon mülteci alacağız açıklamasının ardından Suriyelilerin akınına uğradı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de mültecilerle ilgili yaptığı açıklama ve eylemleri ile günün olay ismi oldu. Vali illegal eylem yapanlara katıldı otoyolda namaz kıldı. Edirne'nin en yüksek mülki amirinin 'illegal' bir protestoya katılmış olması haliyle büyük şaşkınlık yarattı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “Yıl sonuna kadar 1 milyon mülteciyi Avrupa Birliği topraklarına kabul edeceğiz” açıklamasının ardından İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanından sınırı geçmek için Edirne’ye akın eden binlerce Suriyeli mültecinin bekleyişi sürüyor.

VALİ 3 GÜN SÜRELERİ VAR DEMİŞTİ

Günlerdir Edirne yollarında bekleyen Suriyeliler için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin “Edirne’yi terk etmeleri için 3 gün süreleri var.” açıklamasıyla olay yaratmıştı. Şahin’in açıklamaları hükümet dahil birçok kesimden yoğun eleştiler almıştı.

BU KEZ OTOYOLDA NAMAZA DURDU
edirne-valisi-otoyol-namazi.jpgSuriyelileri kentte istemeyen Vali Dursun Ali Şahin bugün ise bambaşka bir tavır sergiledi. Otoyolu protesto için 100 kişilik Suriyeli mülteci grubunu ziyarete giden Vali Şahin, otoyolda cuma namazına durdu.
edirne-valisi-dursun-ali-sahin-otoyol-namaz.jpgProtestoya müdahale etmek için bekleyen polis ve zabıta ekiplerinin şaşkınlık içinde kalırken Vali Şahin'in bu davranışı twitterda günün konusu oldu.
edirne-valisi-otoyolda-namaz-dursun-ali-şahin-makam-arabasi.jpgVali Dursun Ali Şahin'in daha önceki tepki çeken açıklamasını düzeltmek için protestoya katılıp otoyolda namaz kıldığı yorumları yapıldı. Bir ilin mülki amirinin illegal bir protestoya bu şekilde katılım göstermesi de eleştiri aldı.

NAMAZ SONRASI VALİ KONUŞTU
Dursun Ali Şahin namaz sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şu anda Avrupa’da göçmenleri kabul eden bir ülke olmadığını kendilerine defalarca anlattıklarını belirten Vali Şahin “Resmi davet eden ülke olsa biz kendi araçlarımızla yollarız” dedi.
edirne-valisi-otoban-namazi.jpg

“SEÇİM LİSTESİ HAZIRLIYOR O YÜZDEN GÖREŞEMEDİK AMA…”

Mültecilerle ilgili son durumun ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak toplantının ardından netlik kazanacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’nin 1 Kasım seçimleri listesi için yoğun olduğunu bu yüzden, mülteciler arasından seçilen sözcülerin Ankara’ya gönderilemediğini belirten Şahin “Belki 4 saat sonra bu listeler verilecek. Sayın Başbakanımız son derece meşgul. Kendisiyle görüşemedik. Dün heyet gönderecektik maalesef gerçekleştiriremedik. Buradan yarın 5,6 kişiyi İstanbul otogarında da 4,5 kişiyi bu gece ya da yarın sabah Ankara’ya göndereceğiz. Durumları o zaman netlik kazanacak” dedi.

“BUGÜN, OLMADI AKŞAM, OLMAZSA YARIN…”

Vali Şahin bir gazetecinin “Görüşme gerçekleşmezse durumları ne olacak?” şeklindeki bir soruya ise “Görüşecekler efendim… Görüşecekler… Bugün görüşülecek olmazsa akşam görüşülecek. O da olmadı yarın görüşecekler” dedi.