BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.446,16
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Edebiyatın dev ödülü sahibini buldu

Edebiyat dünyasının önemli ödüllerinden iri olan Sait Faik Hikaye Armağanı sahibini buldu.

Abone ol

Darüşşafaka Cemiyetince düzenlenen "43. Sait Faik Hikaye Armağanı" sahibini buldu.

Ödül töreni, Darüşşafaka Cemiyeti ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından, Sait Faik'in ölüm yıl dönümünde, Rahmi Koç Müzesinde gerçekleştirildi.

Remzi Kitabevi'nden çıkan "İmbatta Karanfil Kokusu" kitabıyla ödüle değer görülen Selma Fındıklı, ödülünü Darüşşafaka Cemiyeti Başkan Vekili Talha Çamaş'tan aldı.

Fındıklı, yazmaya başladığı günlerde bu ödülü almayı hayal bile edemediğini belirterek, "Sait Faik öykücülüğü çizgisinde kendimi bulmuyorum. Onun yolunda böyle bir halkaya eklenebildiğim için mutluyum" dedi.

Doğan Hızlan başkanlığında toplanan Hilmi Yavuz, Füsun Akatlı, Nursel Duruel, Kayhan Özel, Jale Parla ve Murat Gülsoy'dan oluşan jürinin ödüle değer gördüğü "İmbatta Karanfil Kokusu", Sultan Abdülaziz döneminden İkinci Dünya Savaşının başlangıcına kadar geçen süredeki İzmir'i konu alıyor.

TRT Ankara Radyosunda dramaturg olarak görev yapan Fındıklı, "Loş Sokağın Kadınları" ile 1996'da Haldun Taner Ödülünü, "Ankara İstasyonu" ile de 1998'de İş Bankası Büyük Edebiyat Ödülünü kazanmıştı.