BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  GÜNCEL

Ebru Gündeş'e şok! Zorla getirilecek

Beykoz Kanlıca’daki yalı davasında mahkeme sanatçı Ebru Gündeş'e zorla getirilme kararı verdi.

Abone ol

BEYKOZ Kanlıca’daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla iş adamı Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş ve bu işleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir’in 3’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Gündeş hakkında zorla getirme kararı verildi.

BeykozKanlıca’daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Reza Zarrab, eşi Ebru Gündeş Sarraf ve bu işleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir’in 3’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

  GÜNDEŞ DURUŞMAYA KATILMADI

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasına 3 tutuksuz sanık da katılmazken Gündeş ve Sarraf’ı avukatı Ayten Hiçyılmaz temsil etti. Duruşmaya şikayetçiler CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ ve CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam katıldı.

TUTUKLAMA TALEBİ

Duruşmada söz alan şikayetçi Hüseyin Sağ, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklu bulunduğunu belirterek hakkında tutuklama kararı verilmesini istedi. Sanıkların avukatı Ayten Hiçyılmaz ise, "Müvekkilim Ebru Gündeş rahatsız olduğundan dolayı hazır edemedik. Gelecek celse hazır edeceğiz" diyerek Gündeş hakkında sağlık raporu sundu.

GÜNDEŞ’E ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme hakimi, Ebru Gündeş’e usulüne uygun tebligat yapılmasına rağmen rahatsız olduğu gerekçesiyle doktor raporu verdiğini ancak geçen celse de yurt dışında olacağına dair mazeret verdiğini belirtti. Mahkeme 2. celse de mazeret sunan Gündeş’in mazeretini kabul etmeyerek hakkında zorla getirme kararı verdi. Mahkeme, zorla getirme kararını yerine getirmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını hatırlattı.


"ÖNÜMÜZDEKİ CELSE TUTUKLAMA KARARI ÇIKACAKTIR"

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam, "Reza Zarrab için tutuklama kararı verilmesini bekliyorduk. Ancak mahkeme öyle taktir etmedi. Her iki sanığa da zorla getirme kararı verdi. Umuyoruz ki önümüzdeki celse bu tutuklama kararı çıkacaktır" dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ ise, "Gördüğünüz gibi burada hiçbir şey yapılmıyor. Yine Ebru Hanım belge sundu. Belgeyi hakim reddetti. Ebru Hanım bu yargılandığı evin tapusunu tekrar eşine iade etti. Burada yargılanması gereken Boğaziçi İmar Müdürü ve yetkilileri. Yoksa bu yargılamanın bir ayağı eksik kalır" diye konuştu.