BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ebola salgını: Liberya komşularıyla sınırlarını kapattı

Liberya, Batı Afrika'daki Ebola virüsü salgınıyla mücadele kapsamında komşularıyla sınırlarının birçoğunu kapatma kararı aldı. Ebola'nın etkilediği kesimlerinse karantinayla alınmasına karar verildi.

Abone ol

Liberya, Batı Afrika'yı etkileyen Ebola virüsü salgınıyla mücadele kapsamında komşularıyla sınırlarının birçoğunu kapatma kararı aldı. Ebola'nın etkilediği kesimlerinse karantinayla alınmasına karar verildi.

Ülkenin ana havaalanı dahil en önemli giriş noktalarından bazılarına tarama merkezleri kuruldu. Havaalanı dahil az sayıda girşi noktası açık kalacak.

Bu arada Nijerya'nın en büyük havayolu şirketi Arik Air, geçen hafta Ebola virüsü taşıyan bir kişinin Nijerya'ya uçması ve burada ölümü ardından Liberya ve Sierra Leone'ye tüm uçuşlarını askıya aldı.

Ebola salgını nedeniyle Şubat ayından bu yana Batı Afrika'da en az 660 kişi yaşamını yitirdi.

Gine'nin güneyinde başlayan salgın daha sonra Liberya ve Sierra Leone'ye yayıldı.

Nijerya'ya giriş çıkışlarda 'kırmızı alarm'

Nijerya, geçen Salı günü başkent Lagos'taki havaalanına varan bir Liberya vatandaşının ölümü ardından ülkeye tüm giriş çıkış noktalarında kırmızı alarma geçmişti.

Ebola virüsüne yakalananların yüzde 90'a varan orandaki bölümü yaşamını yitiriyor.

Ancak hastaların erken tedaviye başlamaları durumunda yaşama şansları artıyor.

Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf Pazar günü yayımladığı açıklamada, Ebola salgınıyla mücadele için oluşturulan özel güçlerin Ebola'dan etkilenenleri karantinaya alma ve bu toplulukların ülke içi ve dışına seyahatlerinin kısıtlanmasını sağlayacağını söyledi.

BBC'nin başkent Monrovia'da bulunan muhabiri Jonathan Paye-Layleh, yeni uygulamanın başkentteki uluslararası havaalanında, ülkeye gelen ve ülke dışına çıkan yolcuların sıkı gözetimi de kapsadığını söylüyor.