BIST 9.571
DOLAR 32,48
EURO 34,57
ALTIN 2.477,08
HABER /  GÜNCEL

E devlet şifresi nasıl alınır PTT şifre alma giriş sayfası

TÜRKİYE'de artık birçok işlem e devlet üzerinden yapılıyor. E devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar ne yapacak? e devlet şifresi nasıl alınır ptt'den e devle şifresi alma detaylar haberimizde.

Abone ol

E Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlar nasıl şifre alınacağını merak ediyor. e devlet şifresi almak için vatandaşlar PTT üzerinden şifre alacak. Peki e devlet şifresi almak ne kadar?

E-Devlet sistemi vatandaşlara iki binin üzerinde hizmete erişim imkanı sağlar. E- devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra istenilen hizmet ile ilgili olarak işlemler gerçekleştirilebilir.  E-Devlet ile SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamadan askerlik belgesi sorgulamaya, trafik cezası ödeme işleminden mobil hat sorgulama işlemine kadar pek çok işlem kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet’e giriş için PTT’den almış olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-imza veya mobil imza gerektiren hizmetleri kullanabilmek için e-imza veya m-imza edinilmesi hizmete bağlı olarak ayrıca gerekebilir.Şifre ile ilk defa giriş yaptığınız durumda sistem sizi şifre değiştirme sayfasına yönlendirir. Bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E devlet şifresi almak için PTT'ye 2 TL ödemeniz gerekiyor.