BIST 9.559
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.475,36
HABER /  DÜNYA

Dünyayı sarsan işkencenin ayrıntıları!

İngiltere'de bir kişiye yaptıkları işkenceyi mağdurun cep telefonuna kaydeden iki kardeş ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Abone ol

24 yaşındaki James Wilson ile 24 yaşındaki kardeşi Mark, geçen Haziran ayında Richard Halls adlı bir kişiyi yaşadığı apartman dairesinde işkence sonunda öldürmeye teşebbüsle suçlanıyordu.

İki kardeşin 20 dakika süren cinayet kaydını sokakta karşılaştıkları gençlere izlettikleri de, dava dosyasında yer alan ayrıntılar arasında. Kardeşlerin Halls'u önceden tanımadıkları bildiriliyor.

Video kaydında, Halls, sanıklara hayatını bağışlamaları için yalvarırken görülüyor. Üzerinde tepinilen ve bıçaklanan mağdur, gözüne isabet eden bıçak darbesi sonunda bir gözünü kaybetmiş.

GIRTLAĞINI KESİP ATEŞE VERDİLER

Sanıkların Halls'u asmakla tehdit ettikleri, gırtlağını kestikleri ve ateşe verdikleri de bildiriliyor. Sanıklar, sonunda daireyi mağdurun üzerine kitleyip kan kaybeder halde kendi başına bırakmışlar.

Halls ise, sürünerek dışarı çıkıp yardım istemiş. Halls, "eğer bunu başaramasaydım hayatta kalmam imkansız olurdu" diyor.

Preston kentindeki mahkeme yargıcı Stuart Baker, kardeşlerin kurbana vahşice, sadistçe, korkakça ve acımasızca şiddet uygulayarak saldırdıkları hükmüne vardı.