BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  DÜNYA

Dünyayı 20'ye katladık

Suriyelilerin yaralarını sarmak için seferber olan Türkiye, 600 milyon liralık yardımla, uluslararası camiadan gelen yardımları 20'ye katladı.

Abone ol

Uluslararası camiadan duyarlılık beklentisi arttı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, 7 kentte kurulan çadır ve konteyner kentlerde, 160 bin sığınmacının barınmadan yeme-içmeye, ısınmadan sağlığa kadar her türlü ihtiyacının karşılandığını belirtti.

ULUSLARARASI CAMİA İÇİN PROJE

Olayların çıkmasının ardından uluslararası camianın yardım vaadinde bulunduğunu anımsatan Oktay, ''Uluslararası camianın, tüm kurum ve kuruluşlarımıza yaptığı yardımların tamamı 30 milyon TL kadar. Yardımlarımız 600 milyon TL'yi geçmiş durumda. 600 milyon liralık yardımımızın yanında 30 milyon TL gibi bir uluslararası yardım son derece küçük bir rakam. Dolayısıyla biz uluslararası camiayı özellikle bir proje havuzu hazırladık ve projeye destek verme noktasında teşvik ediyoruz ancak henüz bir teşvik de almış değiliz.''

DESTEK BEKLENTİSİ VAR

Oktay, uluslararası camiadan Suriye konusunda daha fazla destek beklediklerini vurgulayarak, sığınmacılar için hazırlanan konteyner ve çadır kentlerin kurulumu veya işletmesi noktasında yardımların beklendiğini dile getirdi.