BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,89
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın gözü yine Türkiye'de

Türkiye, tarihin en heyecanlı Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı. Tam not alan Türkiye, şimdi Formula 1'e hazırlanıyor. Dünyanın gözü bu sefer Antalya'da olacak.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi Finali'nde gösterilen başarı, gözleri Formula 1'e çevirdi. Ancak, F1'den daha önce Antalya çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en popüler organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası ( WRC) 2-5 Haziran 2005 tarihleri arasında Antalya'da start alıyor. 16 ülkede gerçekleştirilen dev organizasyona üçüncü kez ev sahipliği yapacak olan Türkiye, 19-21 Ağustos 2005 tarihleri arasındaki Formula1 İstanbul yarışları öncesinde son büyük sınavını verecek. Yaz sezonun başı olması nedeniyle izleyici ilgisinin geçtiğimiz yıllardan daha fazla olması beklenirken, 186 ülkede yayınlanan şampiyonanın tüm ayakları Türkiye için çok önemli bir tanıtım imkanı sağlıyor. WRC öncesinde, otellerde boş oda kalmadığı belirtiliyor.

En yüksek katılım

WRC'nin 7. ayağı 'Rally Of Turkey' sezonunun en yüksek katılımı ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Şampiyonada, katılımcı ekip sayısı olarak şu ana kadarki en iyi rakamına ulaşan 'Türkiye Rallisi' 27 farklı ülkeden 85 katılımcıyla start alacak. Yarışta, Sebastian Loeb, Francios Duval, Carlos Sainz, Petter Solberg, Marcus Gronholm, Markko Martin gibi dünyanın en iyi pilotları birincilik kürsüsüne çıkmak için kıyasıya yarışacak. Daha önceki yıllara kıyasla bu yıl yurtdışından gelen gazeteci sayısında da önemli artış gözleniyor. 2004 yılında 350 yabancı basın mensubu akreditasyon yaptırırken, bu yıl 86 ülkeden 500 gazetecinin Türkiye'ye bu heyecan dolu yarışı izlemek üzere geleceği açıklandı. Japonya da ralli tanıtımını Antalya'daki şampiyona sırasında yapacak. Bu amaçla Japonya'dan 100 gazeteci Dünya Ralli Şampiyonası'nı izlemek için Antalya'ya gelecek.

Haber : Gökay Çako
Kaynak :

ani