BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.455,01
HABER /  DÜNYA

Dünyanın fotografı Büyükçekmecede

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bul yıl 4.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dünyanın farklı noktalarında objektifl...

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bul yıl 4.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dünyanın farklı noktalarında objektiflere yansıyan yüzlerce kare Büyükçekmece’de sanatseverlerle buluştu.
14’üncü Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen 4’üncü Uluslararası Fotoğraf Yarışması dünyanın dört bir tarafından gönderilen fotoğrafları sanatseverlerle buluşturdu. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuk ülkelerden gelen misafirler ve vatandaşlarla birlikte yaptı. Fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Akgün, fotoğraf sanatçılarından bilgi aldı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “4.’sünü düzenledik. Fotoğraf sergisine Çin’den Amerika’ya kadar 21 ülke katıldı. Bin 500 küsür fotoğrafla katıldılar. Uzun bir çalışma sonucu özel jüri üyesi vasıtasıyla bu seçim yapıldı. Birinciliği Hindistan fotoğrafçısı aldı. İkinciliği Türkiye ve üçüncülüğü ise Çin aldı. 4 tane de mansiyon var. Geçen seneki fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü alan fotoğraf, yine Çinli’lerindi ve Amerika’dan dünya birinciliği ödülünü aldı” diye konuştu.
Başkan Akgün, kendi objektifinden çıkan karelerden oluşan bir fotoğraf sergisi açacağını belirterek, “Fotoğraf görmek istediğini objektife taşımaktır. Ben fotoğrafçılığı 7 yaşımdan beri yapıyorum. Başkanın objektifinden şehir diye bir sergim olacak. 1985’ten bugüne kadar Büyükçekmece’de çektiğim fotoğrafları bir sergiyle halka aktaracağım” dedi.
Başkan Akgün, serginin açılışına destek veren fotoğraf sanatçılarına plaket takdim ederken, “Atık Rolyef Atölyesi Sergisi” ile “Cam Eserleri Karma Sergisi”nin de açılışları gerçekleştirildi. Başkan Hasan Akgün daha sonra 52 ülkeden gelen misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. Düzenlenen “Siyah-Beyaz” konseptli gece ile konuk ülkelerden gelen misafirler unutulmaz saatler yaşadı.
(İHA)