BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en ünlü dağınık yatağı yeniden sergileniyor

Dünyanın en ünlü dağınık yatağı Londra'nın Tate Britain müzesinde sergilenmeye başladı. Tracey Emin'in geçen yıl 2,54 milyon sterline satılan "Benim Yatağım" adlı eserine ziyaretçilerin yatmasını engellemek amacıyla güvenlik sistemi yerleştirildi.

Abone ol

Dünyanın en ünlü dağınık yatağı Londra'nın Tate Britain müzesinde sergilenmeye başladı.

Sanatçı Tracey Emin'in geçen yıl 2,54 milyon sterline (yaklaşık 3.75 milyon dolar) satılan "Benim Yatağım" adlı eserine ziyaretçilerin yatmasını engellemek amacıyla güvenlik sistemi yerleştirildi.

Boş votka şişeleri, izmaritler, kullanılmış prezervatifler ve daha birçok eşya ile çevrili, buruşmuş, kaymış çarşaflı bir yatak, yastıklar ve yorgandan oluşan eser, 1990'larda sanat dünyasında büyük yankı uyandırmış ve "Genç İngiliz Sanatçıları" ekolünün en tanınmış çalışmalarından bir haline gelmişti.

'Artık yatağımı yapıyorum'

Bir ilişkisinin bozulmasının ardından geçirdiği depresyon sırasında "Benim Yatağım"ı ortaya çıkaran Tracey Emin, dün eserinin yeniden sergilenmeye başlanması sırasında göz yaşlarını tutamadı. Emin, o zamandan bu yana hayatında çok şeyin değiştiğini söyledi, "artık hergün yatağımı yapıyorum" dedi.

"O yatakla ilgili pek çok şeyin artık benim yaşamımla bir ilişkisi kalmadı. Bu, 1990'larda gerçekten çılgınca yaşayan bir kadının zaman kapsülü gibi" diyen Tracey Emin, üzüntü içinde ortaya çıkardığı bu eserin, "hayatta yaşanan en kötü durumu ve o durumdan çıkıp diğer tarafa geçebilmeyi" yansıttığını anlattı.

"Benim Yatağım"ı geçen yıl satın alan Alman sanayici Christian Duerckheim, eseri en az 10 yıllığına Tate müzesine ödünç verdi.

Francis Bacon'ın iki tablosu ve Tracey Emin'in 6 çıplak tablosu ile aynı salonda sergilenen eser bugünden itibaren halkın ziyaretine açıldı.

Eser ilk kez 1998'de sergilendiğinde, hem övgü, hem de yergi toplamış; hatta iki gerilla sanatçı yatağa girerek yastık savaşına girişmişti.

Ziyaretçilerin fazla yaklaşmasını önlemek için sensörlerle çevrilen "Benim Yatağım" şimdi bir güvenlik görevlisince korunuyor.