BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
GÜNCEL

Dünyanın en büyük dinozor ayak izi Avustralya'da bulundu!

Avustralya'nın Dampier yarımadasındaki Walmadany bölgesinde, Queensland ve James Cook Üniversiteleri'nden araştırmacılar, 1,7 metre büyüklüğünde dinozor ayak izine rastladı.

Avustralya'nın Dampier yarımadasındaki Walmadany bölgesinde, Queensland ve James Cook Üniversiteleri'nden araştırmacılar, 1,7 metre büyüklüğünde dinozor ayak izine rastladı. Yapılan araştırmalarda, 21 farklı dinozora ait 140 milyon yıllık ayak izlerine rastlandı. Bulunan bu ayak izi bugüne kadar keşfedilen dinozor ayak izlerinin en büyüğü...

Avustralya'nın Jurassic Park bölgesinde ekibiyle birlikte araştırma yapan Queensland Biyoloji Bilimleri Okulu'ndan Dr. Steve Salisbury, "Stegosauria'nın da içinde olduğu, gezegendeki en büyük dinozorlar bölgesini gördük. Sauropoda'nın ayak izleri 1,7 metreyi buluyor. Bölgenin yerlileri tarafından davet edildik. Onlar burada izleri fark ettiler. Onların bilimsel olarak incelenmesine ve belgelenmesine ihtiyaç vardı." dedi.

Salisbury ve ekibi bölgede 400 saat çalışarak dinozorların ayak izlerini belgeledi. Bu izleri belgelemesinin ardından, bölgede sıvılaştırılmış doğalgaz merkezi yapılması için 2008 yılında gündeme gelen proje, hükumet tarafından iptal edildi.

Sitene Ekle
Etiketler