BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
MEDYA

Kim Milyoner Olmak İster'de şaşırtan soru!

Kim Milyoner Olmak İster programının dün akşam yayınlanan bölümüne bu soru damga vurdu: 'Çocukların annenin soy adını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?'

Kim Milyoner Olmak İster'in 2 Nisan Pazar akşamı yayınlanan bölümününde, 60.000 TL değerindeki 9. soru izleyenleri şaşkına çevirdi. Gözde Sezer isimli yarışmacı, zor soru karşısında çift cevap hakkını kullanmayı tercih ederken, ilk olarak Hindistan ikinci hakkında ise Brezilya dedi ve elendi. Sezer yarışmadan 15.000 TL kazanarak ayrılırken, doğru cevabın ise Endonezya olduğu öğrenildi.

Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

Endonezya’nın Bukittingi şehrinde varlıklarını sürdüren Minangkabau kabilesi anaerkil ve tüm bireyleri Müslüman bireylerden oluşan toplumlardan biridir.

Yaklaşık nüfusları 5 milyonu bulan Minangkabaularda miras anneden kız çocuğuna geçer. Kadın evlenmek istediğinde erkeğin ailesine “başlık parası” öder. Bu gelenek de kadına, erkeğe ait ne varsa sahiplenme hakkı tanır. Boşanmaları durumunda, erkeğin mülkiyetinde ne varsa kadın hepsini alır. Evlliklerdeki bir diğer özellik de her kadının özel bir yatak odasının bulunmasıdır. Eşi onunla uyuyabilir ancak sabah erkenden kalkıp annesinin evine kahvaltıya gitmek zorundadır. Annelere verilen önem burada da açıkça görülür. Yönetimde ise hem kadının hem de erkeğin rolü vardır. Şöyle ki kabile şefleri genellikle erkektir ancak bu şefi kadın seçer. Eğer şef başarısız olursa görevden alma hakkı da kadınındır.

Sitene Ekle