BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Dünyaca Ünlü Türk Hackerlar Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği Çatısı Altında Birleşti

Çağımızda önemini git gide artıran Siber Güvenlik problemlerine, Ülkemizdeki bakış açısına farklı bir ayrıcalık getirmek amacıyla bir araya geldiklerini ve bünyesinde

Abone ol


Çağımızda önemini git gide artıran Siber Güvenlik problemlerine, Ülkemizdeki bakış açısına farklı bir ayrıcalık getirmek amacıyla bir araya geldiklerini ve bünyesinde Dünya ‘nın en ünlü Etik Hackerlarını barındırarak gerektiğinde her türlü siber güvenlik tehditlerine karşı önlem alabilecek bir ekibin, Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği ( SGT ) çatısı altında toplandığı duyuruldu.

Bilindiği üzere çağımızda önemli bir tehdit haline gelen Siber Güvenlik olayları, son dönemlerde Ülkemiz nezdinde büyük sorunlar oluşturmaktadır. Türkiye gibi büyük ve stratejik bir coğrafyada önemini günden güne artıran büyük bir Ülkenin, bu tehditleri karşılayabilmesi için profesyonel bir siber ordu kurulumuna ihtiyaç olduğu da açıkça ortadır. Bu Siber ordunun muhakkak, bu işi yakından takip eden ve daha önce de ofansif olarak siber olayların içinde yer alan etik kişiler tarafından kurulabileceği gerçeği de yadsınamaz. Bu nedenle ortaya çıkan bu Önemli Dernek bir misyon üstlenmektedir.

Dünya Süper güçlerinin tamamına yakını, Siber ordularını oluşturmuş durumdadır. Bu oluşumlar da, yukarıda bahsedildiği ofansif ekiplerce oluşturulmuştur. Böyle tehditlerin karşılanmasında, etkin rol oynayabilmek için, öncelikle bu tarz tehditlerin yapılmasında hangi yöntemlerin ön planda tutulduğunun bilinmesi gerekmektedir. Akademik çevrelerce ortaya atılmış bazı stratejiler, her ne kadar önemli olmuş olsa da, bu tür tehditlerin siber güvenlik zaafiyeti oluşturması kaçınılmazdır. İşte tam da bu noktada, Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği Ekibi ‘nin görevi başlayacaktır. Böyle bir oluşumun olması, Dostlara güven, Düşmanlara korku verecektir.