BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Dünya üçüncüsü oldu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Boks branşında Türkiye’yi temsil eden Ant...

Abone ol

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Boks branşında Türkiye’yi temsil eden Antalya Kepez Spor Kulübü sporcusu Adem Furkan Avcı 64 kiloda Bronz madalya kazandı.
Çin’in Nanjing kentinde IOC tarafından organize edilen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Boks branşında mücadele veren Antalyalı boksör Adem Furkan Avcı yarı finalde dünya 3’ncüsü İtalyan boksör ile başa baş bir mücadele verdi ve ortada biten maç hakemlerin tercihi ile rakibi İtalyan boksör galip ilan edildi. Japon boksör Gongtan’I nakavt eden Rus boksör 2013 yılının dünya şampiyonu Bibert Tumenov hakem kararıyla diskalifiye edilerek yenik sayıldı. Adem Furkan Avcı bu talihsizliğe rağmen Dünya şampiyonu Rus Boksör Tumenov ile 3’ncülük maçına çıktı. Milli Boksör 3 raund da önde götürdüğü maçı sayı ile kazanmayı başardı ve Olimpiyat 3’ncüsü oldu.
Adem Furkan Avcı 2 kez Türkiye şampiyonu, 1 Avrupa Yıldızlar şampiyonu olmuştu.
(İHA)