BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Dünya Şampiyonu ehliyet için TIR kullandı

2012 SüperSport Dünya Şampiyonu Motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, Sakarya’da D Sınıfı ehliyet almak için başvurduğu kursta sınavları başa...

Abone ol

2012 SüperSport Dünya Şampiyonu Motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, Sakarya’da D Sınıfı ehliyet almak için başvurduğu kursta sınavları başarıyla geçince, direksiyon sınavında TIR kullandı.
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 10 tonluk TIR’la direksiyon sınavı gören Kenan Sofuoğlu, trafikte TIR’ı başarılı bir şekilde sürdü. Dünya Şampiyonunu TIR’ın direksiyonunda görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kendine ait 2 tonluk karavanı kullanabilmek için D sınıfı ehliyet almak istediğini belirten Sofuoğlu, "Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yarışlara katıldığım zamanlarda karavanı kullanabilmem için ehliyetimi D sınıfına yükseltmem gerekiyordu. Kendi memleketimi tercih ettim, sınav tarihide uygun zamana denk gelince Akyazı’ya geldim. Direksiyon sınavım güzel geçti, trafikte uzun araç kullanmak oldukça zor" dedi.
Dünya Şampiyonu, direksiyon sınavı sonrası hocalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sınav sonucunun ise yapılan değerlendirmenin ardından açıklanacağı öğrenildi.
(İHA)