BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  GÜNCEL

Dünya Kobani Günü'nde pek çok ilde eylem

Diyarbakır'da yoğun güvenlik önlemleri altındaki yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Hakkari'de olaylar çıktığı bildiriliyor. İstanbul'daki yürüyüşte "Bijî berxwedana Kobane" (Yaşasın Kobani direnişi) ve "Selam selam, İmralı'ya bin selam" sloganları atıldı.

Abone ol

1 Kasım Dünya Kobani Günü'nde Türkiye'de pek çok ilde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çağrısı ile yürüyüşler düzenlendi.

Diyarbakır'da TSİ 12.00'de İstasyon Meydanı'nda başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Yürüyüş sırasında çevre illerde gelen çok sayıda polisin yanı sıra zırhlı araçlı askeri birlikler de kritik noktalarda mevzilendi.

Özellikle AKP il başkanlığı, kamu binaları ve bankalarının etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) yürüyüşün olaysız sona erdiğini ve kalabalığın dağıldığını bildirdi.

Diyarbakır'da bugün dükkanların büyük bölümünün kapalı olduğu, Siirt şehir merkezinde de çok sayıda esnafın kepenk açmadığı bildiriliyor.

Hakkari'de gerginlik

Hakkari'de ise HDP Milletvekili Adil Zozani ve beraberinde bulunan binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplandı.

Yürüyüşte, "Kobani yalnız değildir" şeklinde sloganlar atıldı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) bir grubun güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarını taşlaması üzerine polisin gaz bombası ile müdahalede bulunduğunu, kentte gerginliğin sürdüğünü bildirdi.

Bingöl'de de, BDP İl Başkanı Halis Yurtsever parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyetin sabah saatlerinde yaptığı operasyonlarda partilerinden dokuz kişiyi hukuksuz şekilde gözaltına aldığını söyledi.

"İnsanlık görevi"

1 Kasım Dünya Kobani Günü kapsamında İstanbul-Tünel Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi ise Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

İstanbul'daki BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan, grubun "Bijî berxwedana Kobane" (Yaşasın Kobani direnişi) ve "Selam selam, İmralı'ya bin selam” şeklinde sloganlar attığını aktardı.

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel Kobani ile dayanışmanın bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

Polisin yürüyüş nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Galatasaray'ın etrafındaki ara sokaklara çok sayıda çevik kuvvet yerleştirildi.

İstanbul'daki yürüyüş de olaysız sona erdi.