BIST 10.179
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.460,47
HABER /  MEDYA

Dün Fidan'a sahip çıkmıştı bugün ise...

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, dün "Gün Hakan Fidan'a sahip çıkma günüdür" yazarak destek vermişti bugün ise...

Abone ol

Taraf si yazarı Emre Uslu, dün "Gün Hakan Fidan'a sahip çıkma günüdür" yazarak destek vermişti bugün ise köşesinden "Hakan Fidan yönetimindeki MİT’in “sistem dışı” faaliyetleri Türkiye’yi terörü destekleyen devletler arasına sokabilir..." diyerek hükümete deyim yerindeyse "gözdağı" verdi.

Taraf gazetesinin istihbarat konusundaki kaynakları ile tanınan eski emniyetçi yazarı Uslu,
dün deyim yerindeyse günün sürprizine imza atarak, son dönemlerde her üç yazısından birinde ağır suçlamalarla hedef aldığı MİT ve Hakan Fidan'a sahip çıkmıştı. ABD ve İsrail basınında MİT ve Hakan Fidan alehyiğnde çıkan haberlerlere dikkat çeken Uslu "Eleştirilerim saklı kalmak kaydıyla bugün Hakan Fidan’ın yanındayım." dedi.

Bugün ise köşesinde o eleştirilerini yeniden dile getirdi ve şok bir de iddia ile bitirdi yazısını. Uslu'ya göre "Hakan Fidan yönetimindeki MİT’in “sistem dışı” faaliyetleri Türkiye’yi terörü destekleyen devletler arasına sokabilir..."

İşte Uslu'nun yazısından çarpıcı bir bölüm:

HAKAN FİDAN TÜRKİYE'NİN ŞARPESİ OLMUŞTU

"Hatırlayın Hakan Fidan İran’ın nükleer programının yapıldığı görüşmelerde Türkiye’nin “şarpesi” olarak katılmış, o toplantılarda İran’ın nükleer programını savunduğu için İsrailliler tarafından İran’a hizmet etmekle suçlanmıştı.

Ek olarak, Hüseyin Tanideh adlı İran ajanı nükleer kaçakçılıktan aranırken Türkiye’de yakalanmış Almanya’nın iade istemesine rağmen Hakan Fidan’ın devreye girmesiyle iade işlemleri durdurulmuştu. (/haber/almanya-ile-casus-krizi.htm)

Belli ki Hakan Fidan’ın hedefe konulmasının nedeni İran’ın nükleer programına karşı yürütülen kampanyada Fidan’ın “önleyici” rolünün etkisinin çok olması.

PEKİ SONUÇ NE OLUR?

Peki, Batı basınında çıkan haberlerinin sonucu ne olur?

O haberler Batılı istihbarat servisleri, veya onlarla ortak iş tutan Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinin istihbarat servislerinin Türk istihbaratına olan güvenini azaltır. Bu uluslararası istihbarat paylaşımının azalması, Türkiye’nin izole olması demektir.

Ayrıca Türkiye’ye gelen baskılar sonucu, El-Kaide’nin Suriye’deki faaliyetlerinin Lübnan-Suriye sınırına kaydırıldığı, ancak bunun Türkiye üzerinden koordine edildiği konusunda Batılılarda ciddi kuşkular var.

UYARI OLARAK YAZAYIM

Bir uyarı olarak yazayım: Hakan Fidan yönetimindeki MİT’in “sistem dışı” faaliyetleri Türkiye’nin izole olmasına neden olur. Hatta Türkiye’yi terörü destekleyen devletler arasına sokabilir...