BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA

DTPden Özerk Kürdistan isteği

DTP' Batman milletvekili Bengi Yıldız takiye yapmadı. DTP'lilerin neler istediğini partisinin ilçe kongresinde söyledi..

Abone ol

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, “Kürtler artık özerk Kürdistan, siyasi tutuklulara genel af istiyor, İmralı sistemine hayır diyor” dedi.

Batman’da DTP’nin Merkez İlçe Kongresi’nde konuşan Yıldız, “Bizi yönetenler, bizi zindanlarda yatırdıkça daha da direneceğimizin farkında değiller. Bizim gücümüzü görmek istemeyenlere nevruzda gerekli cevabı verdik. Bu halk meydanlarda demokrasinin en güzel örneğini sergiledi. O yanıt da bu kitlenin demokratik özerk Kürdistan, siyasi tutuklulara af ve İmralı sistemine verilen itirazıydı” diye konuştu.

Kuzey Irak’a yönelik saldırılara halkın tepki gösterdiğini öne süren Yıldız, “Bu halk ‘Dağdakiler kardeşlerimizdir, biz buradayız, bizi bombalayın’ diyor. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde Türkiye gibi üniter devlet sistemi kalmamıştır. Ya federal ya da özerk devlettirler” ifadelerini kullandı. ‘Örgüt propagandası yapmak’tan tutuklu bulunan Cemalettin Padir, 400 delegenin oyuyla yeniden başkanlığa seçildi.