BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

DTP sabaha kadar böyle oturdu

DTP'liler Genel Kurul'da sıra dışı bir eylem başlatmışlardı. Protestoya son verdiler ama farklı tepkiler de yolda. Genel Kurul salonundan ilginç görüntüler;

Abone ol

DTP'li milletvekilleri, dün akşam Genel Kurulda başlattıkları oturma eylemini saat 08.00 itibariyle sona erdirerek Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Bu arada DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün eylem kararından haberi olmadığı ortaya çıktı

Genel Kurul çıkışında, beraberindeki milletvekilleri ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, demokratik siyasetteki ısrarlarını göstermek istediklerini ifade etti.

Emine Ayna, demokratik siyasette farklı düşüncelerin, projelerin olabileceğini, bunların mevcut sistemin aksine düşünceleri de teşkil edebileceğini belirterek şunları söyledi:

REFLEKSLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

''Farklılıkların yaşama şansına izin vermeyen yaklaşımı reddedeceğimizi göstermek istedik. Eylemlerimiz, duyarlılığımız burada bitmeyecek. Bu, hem Meclis hem Türkiye kamuoyuna demokrasideki ısrarımızdır. Arkadaşlarımız bırakılıncaya kadar, başta Kürtler olmak üzere, tüm demokrasi ve barış güçlerinin demokratik siyaset yapmasının önündeki engeller kaldırılıncaya kadar, bu konuda ısrarımıza devam edeceğiz, reflekslerimizi geliştireceğiz.''

Genel Başkan Ahmet Türk'ün Avrupa'dan geç saatlerde döndüğünü ve gece yanlarına geldiğini ifade eden Emine Ayna, ''ancak kendisi uyuma şansı bulamadığı, bugün Genel Kurulda da konuşma yapacağı için dinlenmesi konusunda ısrarcı olduk ve gönderdik'' dedi. Ayna, yarın günü kapsamlı bir basın toplantısı yapacaklarını bildirdi.

EYLEMDEN HABERİM YOK

DTP Ahmet Türk, Atatürk Havalimanı'nda partisinin Meclis'teki oturma eylemi ve Londra'da yaptığı tepki çeken konuşmasını değerlendirdi. Cep telefonu kullanmadığı için TBMM'deki eylem hakkında bir bilgisi olmadığını belirten Türk, “Bir eylem kararı var mı? Demokratik tepki kararı var, mı yok mu? Onu bilemiyorum. Daha sonra ancak onu değerlendirebilirim” dedi.

İŞTE DTP'LİLER SABAHA KADAR BÖYLE OTURDU
 

[PAGE]

  



 

[PAGE]

  



 

[PAGE]

  



 

[PAGE]