BIST 10.630
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

DTP mitinginde olay çıktı

DTP mitinginde yine olaylar çıktı! Göstericiler Van'ı birbirine kattı. Göstericiler polise taşlarla saldırdı.

Abone ol Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Ne Ergenekon ne AKP, çözüm demokratik Cumhuriyet' mitinginde olaylar çıktı. Göstericiler polise taşlarla saldırdı.

Polis ara sokaklara kaçan göstericilere biber gazı ve su sıktı. Çıkan
olaylarda 7 polisin taşların isabet etmesiyle hafif yaralandı, 7 gösterici gözaltına alındı.

Van Belediyesi Garajı kavşağında yapılan miting sebebiyle sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Polis, kavşağa çıkan bütün yollarda barikat kurarak mitinge katılanları sıkı bir aramadan geçirdi.

18 yaşından küçük gençlere izin vermeyen polis, sadece velisi yanında olan 18 yaşındaki gençleri miting alanına aldı. Saat 10.00'da yapılması planlanan miting 12.00'de başladı. Mitinge çevre il, ilçe ve köylerden katılım oldu.

Toplanan kalabalık söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Kalabalık zaman zaman terör örgütü ve elebaşısı lehine sloganlar attı.
 
 Gösterici eline aldığı taşları büyük hınçla polise atıyor. Fotoğraflar için TIKLAYIN


DTP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Erdoğan, mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Erdoğan diyor ki, 'Diyarbakır ve Tunceli belediyelerini alacağım' Sen bakkaldan muz mu istiyorsun? Diyarbakır Mezopotamya'dır. Senin orayı almaya gücün ve çapın yetmez." dedi.

Erdoğan, "Bu halk, DTP ve PKK, bu sorunun çözümü için AK Parti'ye bir şans verdi. 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'ye destek verdi. Ama AK Parti bu şansı değerlendiremedi. Bu halk da demokratik tepkisini ortaya koydu. Erdoğan, geçen hafta Diyarbakır'a gitti. Ne oldu, pılını pırtısını toplayıp geri döndü. Bugün Tunceli'ye gitti orada da protestolarla karşılaştı." şeklinde konuştu.

DTP'li Erdoğan, toplanan kalabalığa önümüzdeki yerel seçimlerde partilerine sahip çıkmasını istedi. DTP Van milletvekilleri Özdal Üçer ile Fatma Kurtulan da kısa bir selamlama konuşması yaparak hükümeti eleştirdi.

Konuşmalardan sonra yasadışı gösteri yapmak isteyenler sokak aralarında lastikler yakarak barikat kurdu. Polisler, panzerlerden su sıkarak ateşleri söndürdü ve barikatları kaldırdı.

Şehir merkezine çıkan ara sokaklarda güvenlik tedbirlerini yoğunlaştıran ekipler, göstericilerin ana yollara girişine izin vermedi.

Kenar mahallelerde ve ara sokaklarda küçük gruplar halinde toplanan gençler, kendilerine müdahale eden polisleri taşladı