BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.402,15
HABER /  GÜNCEL

DTP binasına el bombası

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde DTP'nin taşınmaya başladığı ve kısmen boşalttığı binasına el bombası atıldı.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde DTP'nin taşınmaya başladığı ve kısmen boşalttığı binasına el bombası atıldı. Bombanın infilat etmesi ile bina hasar gördü.

DTP tarafından mahalle içinde kiralanan ve kısa süre önce boşaltılmasına karar verilen binaya saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler el bombası attı. Patlamanın etkisiyle DTP'ye ait malzemelerin önemli bölümü kullanılamaz hale geldi. Jandarma inceleme başlatırken, DTP Şemdinli İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, saldırıyı kınadı. Öztürk, daha önce kiraladıkları tek katlı binanın mahalle içerisinde olduğu için buradan taşınıp belde merkezinde yer tuttuklarını anlatırken, "Bombayı atan kişi veya kişiler, buradan ayrılacağımızı galiba bilmiyorlardı. Meydana gelen olaydan sonra tek katlı ahşap binada büyük çapta hasar var. Bina içerisindeki malzemelerimiz kullanılamaz hale geldi. Bu saldırı partimize yöneliktir. Saldırıyı yapanları kınıyoruz. Yeni taşındığımız binamızın açılışını da bundan dolayı yapamayacağız" dedi.