BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Doping ilaçları meclis gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, doping ilaçlarının Türkiye’ye yasa dışı yollarla nasıl girdiğini, nasıl reçetesiz olarak satılabildiğini sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Son yıllarda doping skandallarıyla sarsılan ve büyük bir itibar kaybına uğrayan ülke sporumuz, son olarak vücut geliştirme milli takım sporcusu Şahin İrencin’in doping nedeniyle hayatını kaybetmesi ile büyük yara almış, bir kez daha ülkemiz sporunun ne denli sahipsiz olduğunu gözler önüne sermiştir” dedi.

Tanrıkulu şu sorulara yanıt aradı:

“Doping maddelerinin ve ilaçlarının kolayca ülkeye giriş yapabildiği, internet ortamında, spor salonlarında dahi kolayca satışlarının gerçekleştirildiği bir spor kültüründe dopinge sıfır tolerans sloganı anlamsız hale gelmemiş midir?

Bakanlığınız spor salonları ve amatör spor kulüplerini düzenli olarak denetlemekte midir? Denetimler, hangi birimler tarafından hangi usullerle ve sıklıkta yapılmaktadır?

2003–2013 yılları arasında ithal edilen tablet halinde vitamin ilaçları, protein tozları, tablet halinde Glukozamin ürünleri, kapsül halinde balık yağı ilaçları, kapsül halinde özel destek ürünleri, kapsül halinde bitkisel besin destek ürünleri için gerçekleşen toplam ithalat tutarları ve ithal edilen ürün miktarları ne kadardır?

2003–2013 yılları arasında ithal edilen Carnitine içerikli ürünlerin toplam ithalat tutarı ne kadardır?

Trenbolon, Boldenon, Deca, Sustanon, Dianabol, Danabol, Winstrol, Halotestin, Masteron, Primobolan, Proviron, Nolvadex, Pregnyl, Oral Turinabol, Oxandlorone gibi ilaçların Türkiye’de özelikle büyük şehirlerde reçetesiz olarak kolayca temin edilebilmeleri neden önlenmemektedir?

Bu ilaçlar Türkiye’ye yasa dışı yollarla nasıl girebilmektedir? Türkiye’de nasıl rahatça reçetesiz olarak satılabilmektedir?

2003–2013 yılları arasında dinamit olarak adlandırılan kaç kutu Dinitrofenol ilacı ithal edilmiştir?

2003–2013 yılları arasında ithal edilen dinamit olarak adlandırılan Dinitrofenol ilaçlarının toplam ithalat tutarı ne kadardır?

Dinitrofenol adlı ilacın internet ortamında online satışının yapılabilmesi yasal mıdır? Yasal değilse gerekli önlemler neden alınmamaktadır?

2011-2013 yılları arasında internet ortamında Dinitrofenol satın alan vatandaşlarımızın sayısı nedir?

Bakanlığınız doping ilaçları ve maddelerinin internet ortamında satışlarının durdurulması için yasal bir işlem yapmış mıdır?