BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.402,94
HABER /  DÜNYA

Dönüş çilesi sürüyor

Kurban Bayramı tatilinin son gününde de İstanbul Otogarında büyük yoğunluk yaşandı. Dönüşe geçen tatilciler, saatler süren yolu aşıp İstanbu...

Abone ol

Kurban Bayramı tatilinin son gününde de İstanbul Otogarında büyük yoğunluk yaşandı. Dönüşe geçen tatilciler, saatler süren yolu aşıp İstanbul’a geldi ancak otogar girişindeki yoğunluk, dün olduğu gibi bugün de yaşanınca yolcular çareyi araçlardan inerek yürümekte buldu
9 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşlar, son 2 gündür tekrar İstanbul’un yolunu tutunca otogar girişindeki yoğunluk dün olduğu gibi bugün de içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şehirlerarası çalışan otobüsler, talepler karşısında mevcut seferlerle birlikte aldıkları ek seferlerle de yola çıkınca trafik çilesi de başlamış oldu. İstanbul’a kadar sorunsuz gelen otobüsler, İstanbul otogarına saatlerce giremedi. İstanbul otogarı girişinde 2 gündür oluşan uzun kuyruklar hem sürücüleri hem de yolcuları çileden çıkardı. Otobüsün içinde beklemekten sıkılan yolcular ise yolda inerek yürümeye başladı.

"YOLCULAR HEM SIKILDI HEM DE SİNİRLENDİ"
Yasak olmasına rağmen yolcuların tepkileri üzerine otobüslerin kapıları açan sürücüler, “Normalde burada indirmek istemiyoruz. Ancak saatlerdir bekliyoruz. Haliyle yolcular hem sıkıldı hem de sinirlendi. Olay çıkmaması için mecburen kapıları acıyoruz. Yoksa yolcular boğazımıza yapışacak” diyerek sıkıntılarını ifade etti.
Otobüslerden inerek yürümeye koyulan yolcular ise adeta isyan etti. İstanbul’a kadar sorunsuz geldiklerini belirten yolcular, “Saatler süren yolu bitirip İstanbul’a geldik ancak 2 saattir otogara giremiyoruz. İstanbul’un yeni bir otogara ihtiyacı var” diyerek sitem etti.
(İHA)