BIST 9.560
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,31
HABER /  DÜNYA

Dondurucu soğuklar hayatı felç etti

Erzurum’da aşırı soğuk ve kar yağışı etkisini sürdürürken, gecekondu mahallelerinde su boruları dondu. Vatandaşlar su borularının geçtiği du...

Abone ol

Erzurum’da aşırı soğuk ve kar yağışı etkisini sürdürürken, gecekondu mahallelerinde su boruları dondu. Vatandaşlar su borularının geçtiği duvarın dibinde tezek yakarak, çözüme ulaşmaya çalıştı.
Ağır kış şartları Erzurum’da etkisini artırarak devam ediyor. Kent merkezinde aralıklı olarak kar yağışı görülürken, özellikle gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı bugünlerde eksi 20’lerde seyrediyor. Aşırı soğuk nedeniyle gecekondu mahallelerinde birçok evin su sayaçları patladı, su boruları dondu. Palandöken ilçesi Üçküme Evler semtinde su borusu donan bir kadın suyunun yeniden akabilmesini sağlamak için su borularının geçtiği evinin duvarının dibinde tezek yaktı. Saatlerce tezek yakan kadın, su borularının donunu çözebilmek için uğraş sarf etti.
Erzurum’da ağır kış şartları nedeniyle yaşamanın zor olduğunu ifade eden Emine Meral isimli kadın, “Suyumuz dondu. Yapacak bir şey yok. İlgili yerlere ulaştık ancak çare bulamadım. 5 çocuğum var eşim gurbette. Tezek yakarak sorunu halletmeye çalışıyorum ama bu da olmuyor” dedi.
Öte yandan, kış şartları insanlar kadar kentte hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, “Kış burada uzun süreli geçiyor. Hayvanlarımızı ahıra kapatıyoruz. Ot, saman hayvancılık yapmak da artık çok güç oldu. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.
Erzurum’da kıştan etkilenmeyen ise kaz ve hindiler oldu. Kar üzerinde sürüyle dolaşan kazlar ilginç görüntü oluştururken, kendilerine sahipleri tarafından verilen ekmeklerden yemek için adeta birbirleriyle yarıştı.
(İHA)