BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  DÜNYA

Donald Trump gazetecileri böyle tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, eski FBI Direktörü James Comey'i kovmasının ardından basında çıkan eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Belki de en iyisi gelecekteki tüm 'basın toplantılarını' iptal etmek ve açıklamaları doğruluk adına yazılı olarak dağıtmaktır" dedi. Trump ayrıca Comey'i basına konuşmaması konusunda uyardı.

Trump,FBI Direktörü Comey'nin kovulma nedenine ilişkin gerekçedeki tutarsızlıkları eleştiren ABD basınına Twitter'dan yanıt verdi. 

Trump yazdığı mesajda Comey'nin kovulma gerekçesindeki tutarsızlıkların 'yoğunluktan' kaynaklandığını ima ederek, "Çok fazla etkinliği olan, çok aktif bir Başkan olarak benim yerime bakanların kürsüde her zaman kesin doğrulukla durması olanaklı değil" dedi

​Trump ardından yazdığı ikinci mesajda "Belki de en iyisi gelecekteki tüm 'basın toplantılarını' iptal etmek ve açıklamaları doğruluk adına yazılı olarak dağıtmaktır" dedi.

TRUMP VE BEYAZ SARAY'IN COMEY'NİN KOVULMASI KARARINI FARKLI ŞEKİLDE AKTARMASI MEDYADA ELEŞTİRİ KONUSU

Trump'ın tweetleri Beyaz Saray ile Trump'ın Comey'nin kovulmasıyla ilgili olay dizisinde aktardıklarının birbirini tutmaması ve basının bunu eleştirmesinin ardından geldi.

İlk olarak aralarında Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de olduğu bir dizi Beyaz Saray yetkilisi Trump'ın Comey'i kovma kararaının Adalet Bakanı Jeff Sessions ve yardımcısı Rosenstein'ın tavisyesi sonrasında alındığını duyurmuştu.

Ancak Trump NBC'ye verdiği mülakatta bu kararı Adalet Bakanlığı'ndan gelen tavsiyeden önce aldığını söylemişti.

Trump daha önce de 'yalancı medya' olarak adlandırdığı basınla birçok sorun yaşamış, Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer medyayı 'muhalefet' olarak nitelemişti. 

Basınla Trump yönetimi arasındaki son kriz bu hafta Rusya Dışişleri Bkanı Sergey Lavrov ie Trump'ın görüşmesine ABD basınının içeri alınmamasına rağmen görüşmenin olduğu odaya bir Rus fotoğrafçının alınması ile yaşanmıştı.

TRUMP'TAN COMEY'E 'KASETLİ' MESAJ

Trump ayrıca Comey'nin kendisiyle yaptığı görüşmelerin 'kayıtları' olmamasını umması gerektiği uyarsında bulundu.

Trump mesajında "James Comey basına konuşmadan önce ikimizin görüşmeleri hakkında 'kasetler' olmadığını ummalı" ifadelerini kullandı.