BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribine karşı şifalı bitkiler!

Türk halkı domuz gribine karşı aşı yaptırmakta temkinli... Çözümü doğadan arayanlar için domuz gribine karşı şifalı bitkiler!

Abone ol

Herbalist İbrahim Hakkari, İbn-i Sina gibi ünlü tıp bilginlerinin kaynaklarından faydalanarak karaciğer ve sedef hastalığından sonra akciğer hastalıkları üzerinde de bir araştırma yaptığını söyledi.

İbrahim Hakkari, bu araştırmanın sonunda gündemi meşgul eden domuz gribine karşı koruyucu özellik taşıyan yararlı gıdalardan "incir ve anason"un birlikte kullanılmasının gribe karşı panzehir olarak iyi geleceğini belirterek, "İbn- Sina'nın 'El kanun fit-tıb' kitabının ikinci cildinde akciğeri güçlendirici gıdalar yer alıyor.

DOMUZ GRİBİNE İNCİR VE ANASON

Bunlardan incir ve anason bitkisi, genel özelliğinin sıcak ve kuru bir yapıda, akciğer organ yapısının ise soğuk ve nemli olmasından dolayı bu iki gıdanın akciğerleri yumuşattığı, öksürük, bronşit ve solunum yollarında dengeleme usulü vücuda kuvvet sağlayarak iyi geldiği tespit ediliyor. Bunun yanı sıra yine soğuk ve nemli yapılara sahip mide, bağırsak, göz ve beyin gibi hastalıklara da karşı iyi geliyor. Bu tedavilerde organ ve bitki yapılarının dikkate alınması gerekiyor.

İbn-i Sina'dan sonra gelen ve özellikle Osmanlı dönemindeki önemli hekimlerden Hayatizade Mustafa Efendi, eski Yunan ve Hint tıbbının birçok bilgini, önce teşhis amaçlı hasta organın hangi özellikte (sıcak veya soğuk) olduğunu belirledikten sonra, o organın yapısına uygun bitkileri de kullanarak başarılı tedavi metotları uygulamışlardır" dedi.